Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Kinas

Be šedevrų, bet su žvaigždėmis

Jonas Ūbis
„Pasileidėlis“
Šįvakar (27 d. 23 val.) LTV transliuos Olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją. Po to sportas bus rodomas kasdien. Neįsivaizduoju, kaip galima leisti brangų laiką spoksant į bėgančius, šokančius į aukštį ir tolį, minančius dviračius, mosuojančius irklais, kamuoliais ir kitais daiktais žmones.

„Cinema of the Self“ Šiuolaikinio meno centre

7 MD
„Les Goddesses“
Rugpjūtį Šiuolaikinio meno centras pakvies į atnaujintą kino salę. Čia vyks filmų peržiūros, premjeros.

Nuorodos į kitų internetinių leidinių aktualias kultūros ir meno publikacijas.

7MD LINK

Apsvaigęs nuo galios ir tuštumos (kapitalizmas)

Živilė Pipinytė
„Kosmopolis“
Auksinis Volstryto berniukas – dvidešimt aštuonerių milijardierius Erikas Pakeris – nusprendžia apsikirpti. Nepaisydamas apsaugininko perspėjimų, jis sėda į baltą limuziną ir leidžiasi į kelionę per visą Niujorką, į kitą miesto galą. Kelionė truks ištisą dieną. Ją lydės seksas, kraujas ir intelektualūs paistalai. Davido Cronenbergo filme „Kosmopolis“ („Cosmopolis“, Prancūzija, Kanada, Italija, Portugalija, 2012) ši kelionė milžinišku miestu įgys apokaliptinės vizijos, kapitalizmo alegorijos, perversiško kelio filmo bruožų.

„ARTscape“ Izraelis

Santa Lingevičiūtė
„Sirijos nuotaka“
Beveik po pusės metų pertraukos „ARTscape“ projektui bendradarbiaujant su Izraelio kino centru bus pristatyti penki vaidybiniai filmai. Jų tema – Izraelio ir Palestinos konfliktas.

Vaikystės pabaiga

Narius Kairys
„Išsiskyrimas“
Vienas žmogus pakvietė kitą žmogų (tarp jų buvo beužsimezgantys tokie santykiai, kurie jai reiškė, kad jis yra TAS, o jam – kad ji yra TA) į filmą, kurį turėjo rodyti viename Vilniaus kieme, bet kurio pavadinimo nei jis, nei ji nežinojo. Atėję į filmą jie sužinojo: a) kad jis vadinasi „Išsiskyrimas“, b) kad tai išskirtinis seansas, nes kitąsyk šį filmą bus galima pamatyti tik po mėnesio ir tik kino teatre.

Irano kino savaitė

7 MD
„Drugelio gimimas“
Rugpjūčio 24–29 d. Vilniuje pirmą kartą bus surengta Irano kino savaitė. Jos rengėjai – „Skalvijos“ kino centras, Irano ambasada Lenkijoje ir Irano vizualiųjų medijų institutas. 1994 m. įkurtas institutas – viena žinomiausių Irano organizacijų, platinančių ir populiarinančių Irano filmus užsienyje.

„Kine po žvaigždėmis“ – Marilyn Monroe

7 MD
„Nepritapėliai“
Šiandien (liepos 27 d.) bus parodytas Johno Hustono filmas „Nepritapėliai“ (1961). Jo scenarijų specialiai Monroe parašė garsus amerikiečių dramaturgas Arthuras Milleris, už kurio aktorė ištekėjo 1956-aisiais.

Prasideda trumpametražių filmų festivalio „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“ atranka

7 MD
Ginčą galėtų laimėti visi jo dalyviai, jei, užuot atsiraitoję rankoves ir kibę į atlapus ar kreipęsi į teismą ginti savo teisių, nesutarimą pabandytų išspręsti taikiomis derybomis. Arba dar geriau – imtų kamerą ir apie siūlomą ginčo sprendimo būdą be pykčio ir teismo susuktų trumpametražį filmą festivaliui „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“.

Artėja „Mindaugo trienalė“ (rugpjūčio 24 d. – rugsėjo 9 d.)

7 MD
Mindaugas
Šiuolaikinio meno centro šiemetinė, 11-oji Baltijos tarptautinio meno trienalė skirta kinui ir performansui, jos kuratoriai – Roterdamo „Witte de With“ meno centro direktorė Defne Ayas ir Londono „LUX“ direktorius Benjaminas Cookas. Defnės Ayas kvietimu prie komandos prisijungė ir Niujorke gyvenantys menininkai Michaelis Portnoy ir Ieva Misevičiūtė. Kuratoriai nutarė pristatyti trienalės menininkų kūrybą per radikaliai mažą tūrį – vieną vienintelį žmogų.

Vasarą zombiai nesnaudžia

Jonas Ūbis
„Mirusiųjų žemė“
Vasarą pajusi įsijungęs bet kurį kanalą, nebent išskyrus BBC žinias.

Kosmosui nereikia kalėjimų

Živilė Pipinytė
„MS1: kalėjimo griūtis“
Prieš dvidešimt metų Lucas Bessonas buvo laikomas viena didžiųjų prancūzų kino vilčių.

Jums vandens ar filmų?

Ramūnas Pronckus
„Beveik vyras“
Praėjusią savaitę baigėsi 47-asis tarptautinis Karlovy Varų kino festivalis. Kaip ir apie kiekvieną, taip ir apie šį galima pasakyti labai daug. Čia burtų keliu išrinkta tik viena mintelė.

Nidoje – tradicinės kino naktys naujoje vietoje

7 MD
„Trise“
Liepos 17–20 d., vykstant XVI tarptautiniam Thomo Manno festivaliui, Nidoje rengiamos kurorto vasaros tradicija jau spėjusios tapti kino naktys šiemet publiką pakvies į Nidos meno koloniją (Taikos g. 43). Antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį bei penktadienį vyksiantys vakarai 21 val. prasidės muzikinėmis programomis, filmai bus rodomi nuo 22 val.

Fantasmagoriški siluetai

Jonas Ūbis
„Blogi namai“
Vasara mieste – visada išbandymas.

„Aurora“ apdovanota Karlovy Varų kino festivalyje

7 MD
„Aurora“
Tarptautinio Karlovy Varų kino festivalio konkursinėje programoje „East of the West“ parodytas režisierės Kristinos Buožytės filmas „Aurora“ pelnė specialų paminėjimą („special mention”). Čia įvyko ir pasaulinė filmo premjera.

Karlovy Varų festivalio prizai – lietuvių kino kūrėjams

7 MD
„Namas su bokšteliu“
47-ojo tarptautinio Karlovy Varų kino festivalio, vykusio birželio 29 – liepos 7 d., konkursinės programos „East of the West“ pagrindinį prizą laimėjo lietuvių kino operatoriaus Rimvydo Leipaus (LAC) nufilmuota ukrainiečių juosta „Namas su bokšteliu“ („Дом с башенкой“).

Ispanai Lietuvoje

Živilė Pipinytė
„Tyla sniege“
Gaila, kad blogiausias erotines scenas renka tik anglų kalba parašytos literatūros specialistai.

Italai kurs dokumentinį filmą apie Vilniaus KGB kalėjimą

7 MD
Maxì Dejoie. Organizatorių nuotr.
Italų kino kūrėjas Maxì Dejoie kartu su kino kompanija „Indastria Film“ pradeda kurti dokumentinį filmą apie buvusį KGB kalėjimą Vilniuje. Rudenį Dejoie kartu su operatoriumi Federico Torresu atvyks į Lietuvą pradėti filmo parengiamųjų darbų.

Gyventi bus linksmiau

Jonas Ūbis
„Kobra“
Prieš rinkimus Lietuvoje gyventi darosi vis linksmiau.

Puslapiai: |1|2|3|4|5|...|9|...|17|...|25|...|33|...|41|



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai