Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Prasideda trumpametražių filmų festivalio „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“ atranka


Skelbimas


7 MD

Share |
Ginčą galėtų laimėti visi jo dalyviai, jei, užuot atsiraitoję rankoves ir kibę į atlapus ar kreipęsi į teismą ginti savo teisių, nesutarimą pabandytų išspręsti taikiomis derybomis. Arba dar geriau – imtų kamerą ir apie siūlomą ginčo sprendimo būdą be pykčio ir teismo susuktų trumpametražį filmą festivaliui „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“.

Kino mėgėjai, profesionalūs menininkai, studentai, moksleiviai ir visi, kuriems bent kartą gyvenime į rankas buvo tekę paimti kamerą, kviečiami ieškoti taikių ginčo sprendimo formų. Kai darbdavys atsiskaito ne visiškai, kaimynas pamiršta užsukti vonios čiaupą ar vėl užstato mūsiškį automobilį, ką paprastai darome? Grasiname paduoti į teismą ir jame „užtampyti“. Trumpametražių filmų festivalio „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“ organizatoriai sako, kad tai ne išeitis. Yra geresnių, veiksmingų, bet tarp lietuvių nepopuliarių ginčų sprendimo būdų. Vienas iš jų – mediacija.

 

Per šią procedūrą su ginču visiškai nesusijęs trečiasis asmuo susivaidijusioms pusėms padeda taikiai susitarti, ginčo neperkeliant į teismo procesą. Abi šalys tarpusavyje kalbasi, kaip ginčą būtų galima išspręsti taikiai, derasi ir siekia rasti abiem priimtiną optimalų rezultatą. Mažiau kalbama apie šalių reikalavimus, teises ir pareigas, bet bandoma susitelkti į šalių interesus ir poreikius. Ginčo sprendimo šeimininkai yra pačios ginčo šalys.

 

Trumpametražių filmų festivalio „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“ tikslas – populiarinti mediacijos žinomumą Lietuvoje, skatinti naudoti šį taikų ginčų sprendimo būdą. Šis festivalis yra sudedamoji 2012 m. spalio 25 d. Lietuvoje rengiamos „Europos teisės dienos 2012“ dalis.

 

Trumpametražiai filmai Nacionalinei teismų administracijai teikiami iki 2012 m. spalio 15 d. Geriausi filmai „Europos teisės dieną 2012“ bus parodyti festivalyje „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“, vyksiančiame kino teatre „Pasaka“, trims geriausiems autoriams bus įteikti apdovanojimai.

 

Daugiau informacijos apie dalyvavimą trumpametražių filmų festivalyje „Ginčą sprendžiu TAIKIAI“ interneto svetainėje www.teismai.lt, skiltyje „Europos teisės diena 2012“.

 

Nacionalinės teismų administracijos Komunikacijos skyriaus inf.


„7 meno dienos“ Nr.30 (998), 2012-07-27

Versija spausdinimui

Komentarai

ZxeGHk0M, 2016-05-02 10:31

If time is money you've made me a wehtlaier woman.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti