Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Aurora“ apdovanota Karlovy Varų kino festivalyje


Kronika


7 MD

Share |
„Aurora“
Tarptautinio Karlovy Varų kino festivalio konkursinėje programoje „East of the West“ parodytas režisierės Kristinos Buožytės filmas „Aurora“ pelnė specialų paminėjimą („special mention”). Čia įvyko ir pasaulinė filmo premjera.

Šiemet birželio 29 – liepos 7 d. vykęs kino festivalis sulaukė daugiau nei 125 tūkstančių žiūrovų. Vaidybiniai filmai varžėsi dvejose konkursinėse programose – pagrindinėje buvo rodomi filmai iš viso pasaulio, „East of the West“ skirta debiutiniams ir antriesiems Rytų ir Vidurio Europos kino kūrėjų filmams. Į pastarąją programą atrinkti 12 filmų iš Vengrijos, Čekijos, Estijos, Latvijos, Serbijos, Lenkijos, Rumunijos ir Lietuvos. Festivalio meno vadovas Karelas Ochas sakė, kad abi konkursinės programos vienodai svarbios. Dar festivalyje rengiamas ir dokumentinių filmų konkursas.

 

Čekijos filmų platintojas Artemio Benki, nupirkęs „Auroros“ platinimo teises Čekijoje, po filmo premjeros pasakė, kad „East of the West“ programa atranda daugiau originalių ir įdomių autorių filmų.

 

„Aurorą“ žiūrovams ir kino profesionalų komisijai Karlovy Varuose pristatė režisierė Kristina Buožytė, aktoriai Marius Jampolskis ir Jurga Jutaitė, operatorius Feliksas Abrukauskas ir prodiuserė Ieva Norvilienė. Prodiuserė prisipažino, kad „visada labai smalsu, kaip reaguos žiūrovai. Karlovy Varų festivalio publika labai jauna – ji nepripažįsta kompromisų ir masiškai palieka salę, jei filmas nepatinka. Džiaugiuosi, kad filmas pristatytas sausakimšoje salėje ir ji tokia išliko iki pat pabaigos. Tai geras ženklas. Iškart po filmo peržiūros buvo nupirktos filmo platinimo Čekijoje teisės. „Aurora“ susidomėjo ir kitų festivalių programų sudarytojai. Jau dabar galima spėti, kad filmo laukia sėkminga karjera. Dar prieš premjerą Karlovy Varuose filmas buvo pakviestas dalyvauti daugiau nei dešimtyje tarptautinių festivalių, dažniausiai jų konkursinėse programose. Po premjeros sulaukiame kartais net iki 3 pakvietimų per dieną. Keliaudamas aplink pasaulį filmas pristatys Lietuvą ir jos kiną.“

 

Pagal „Tremoros“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.28 (996), 2012-07-13

Versija spausdinimui

Komentarai

WfSokNFqdmT, 2017-03-22 06:31

Does anyone have a link for the draft that is not justin.tv? It seems like they have reached the maximum number of viewers from Sweden (which is kind of odd, since it’s 1 am and not a single swede is interested in babletsalk).

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti