Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Kino provokacijos su Izolda Keidošiūte


Kronika


7 MD

Share |
Kino vakarai su kino kritike Izolda Keidošiūte
Nuo vasario 22 d. „Pasakos“ kino teatre prasideda jau tradicija tapę vakarai su kino kritike Izolda Keidošiūte. Naujas paskaitų ciklas skirtas didiesiems kino provokatoriams, sukėlusiems daugiausiai ginčų ir skandalų ne tik praeityje, bet ir šių dienų kino pasaulyje.

Dešimties kino vakarų cikle kiekviena paskaita skirta vienam iš maištingiausių ir įtakingiausių kino istorijoje režisierių, Izolda Keidošiūtė diskutuos su lietuvių kultūros pasaulio asmenybėmis. Pirmojoje paskaitoje kino režisierius Algimantas Puipa pasidalins savo mintimis bei įžvalgomis apie ispanų kino režisierių provokatorių Luisą Buñuelį.

 

„Kine visada buvo daug tikrų provokatorių. Talentingiausieji tiesiog sprogdindavo kino erdvę, keldami ginčus ar skandalus. Provokavo vienų eksperimentai su kino kalba, tiesiantys naujus kino raidos kelius. Kiti filmuose išdrįsdavo prabilti apie tai, kas ilgai buvo tabu ekrane, nors jaudino daug žmonių. Kai kurių filmuose susijungdavo abi kryptys. Talentingiausi kino provokatoriai vertė susimąstyti apie gyvenimo skaudulius, nepatogias problemas, nesutikti ar pamatyti pasaulį nauju rakursu ir daug ką permąstyti“, – taip naują paskaitų ciklo temą pristato Izolda Keidošiūtė.

 

Edukaciniuose „Kino vakaruose su Izolda“ bus aptarta režisierių Bernardo Bertolucci, Marco Ferreri, Nagishos Oshimos, Michaelio Haneke’s, Larso von Triero, Kiros Muratovos, Wernerio Herzogo, Davido Lyncho, Apichatpongo Weerasethakulo gyvenimas bei kūryba.

 

Ciklas „Kino vakarai su Izolda. Didieji kino provokatoriai“ prasideda vasario 22 d. ir vyks kiekvieną trečiadienį 18.30 val. kino teatre „Pasaka“.

 

Daugiau informacijos apie renginį rsite internete šiuo adresu:

 

http://www.kinopasaka.lt/news/1885/45/Kino-vakarai-su-Izolda/d,festivaliai/

 

arba el. pašt:

 

[email protected]

 

Rengėjų inf.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.6 (974), 2012-02-10

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti