Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Folkloras

Indijos klasikinio meno festivalis „Sur Sadhana“

Silvija Vosyliūtė
Tabla muzikos atlikėjas Sandipas Battacharya (Indija). Nuotrauka iš festivalio organizatorių archyvo
Gruodžio 2–3 d. Vilniaus universiteto teatro salėje vyko „Sur Sadhana“ – Indijos klasikinio meno festivalis.

Tuvos garsai ir dvasia

Algirdas Klova
Grupė „Chirgilchin“. D .Jadevičienės nuotr.
„Gera muzika gyvai“ nesiliauja džiuginusi mus gerais "world music" koncertais.

Filmo apie Veroniką Povilionienę pristatymas

7 MD
Vilniaus etninės kultūros centras lapkričio 29 d. (antradienį) 18 val. kviečia į Vilniaus universiteto teatro salę (Universiteto g. 3), kur įvyks dainininkės Veronikos Povilionienės jubiliejui skirto Vyto Plytniko filmo „Smilgos uoga“ pristatymas.

Uždraustojo miesto muzika

Algirdas Klova
D.Jadevičienės nuotr.
Uždraustasis miestas buvo Kinijos imperatorių gyvenamoji vieta Čingų ir Mingų dinastijų valdymo laikotarpiu – nuo XV a. pradžios iki pat 1912-ųjų. Per visą šį laiką Uždraustajame mieste gyveno dvidešimt keturi imperatoriai su savo šeimomis ir tarnais. 1924 m. imperatorių rezidencija tapo visiems prieinamu muziejumi. Tvirtovė dažnai vadinama ir Purpuriniu uždraustuoju miestu.

Siamiseno išraiškos galimybės

Algirdas Klova
D.Jadevičienės nuotr.
Nesame lepinami tradicinės Rytų muzikos koncertais, todėl dėmesys japonų muzikanto Sho Asano grupės koncertui nebuvo netikėtas. Ypač daug susirinko jaunimo. Šį koncertą Japonijos ambasada Lietuvoje ir Japonijos fondas skyrė diplomatinių santykių tarp Japonijos ir Lietuvos 20-mečiui paminėti.

Sutartinės, amatai ir Zaraso ežeras

Algirdas Klova
D. Jadevičienės nuotrauka
Prieš prasidedant tarptautiniam nepriklausomam postfolkloro, alternatyvios muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivaliui (taip jį oficialiai įvardija organizatoriai) „Mėnuo Juodaragis“, vienoje TV laidoje jis buvo pristatytas kaip folkloro festivalis.

Kalnai, muzika, gėlės ir „jambalaya”

Algirdas Klova
Bluegrass Jam Session
La Rošas prie Forono (La Roche Sur Foron) – miestelis Prancūzijos pietryčiuose, maždaug 30 km nuo Ženevos (Šveicarija) ir apie 40 km nuo aukščiausio Europos kalno Monblano.

Kanklės Armėnijos kultūros kontekste

Jolanta Babaliauskienė
Lina Žilinskaitė, Jolanta Babaliauskienė, Lijana Griciūtė
Gegužės 5–14 dienomis nuostabiame Armėnijos mieste Giumri vyko III tarptautinis konkursas-festivalis „Atgimimas“.

Eksperimentiniame koncerte – afrikietiškų ir žemaitiškų dainų sintezė

7 MD
Unikaliame eksperimentiniame koncerte Vilniuje atlikėjai iš Lietuvos ir Afrikos apjungs žemaitiškų liaudies dainų ir tradicinių afrikietiškų melodijų skambesį. „Afro – LT projektas“ vienoje scenoje suvienys atlikėjus – instrumentalistus, perkusininkus – iš Lietuvos ir Afrikos, jie eksperimentuodami muzikos garsais ir ritmais ieškos sąsajų tarp šių tolimų kultūrų.

„Huun Huur Tu" koncertai

7 MD
Koncertuoja „Huun Huur Tu”
„Huun Huur Tu" koncertai vyks balandžio 5 d. 19 val. Kauno valstybinėje filharmonijoje, balandžio 6 d. 19 val. Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Lietuvių sutartinės papildė UNESCO kultūros paveldo sąrašą

7 MD
Šiaulių rajono savivaldybės kultūros centro Bubių filialo folkloro ansamblis
Lapkričio 16 d. į UNESCO reprezentatyvaus žmonijos nematerialaus kultūros paveldo sąrašą buvo įtrauktos lietuvių polifoninės dainos – sutartinės.

Tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“

Goda Rupeikaitė
Organizatorių archyvo nuotrauka
Gegužės 20 d. vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyta 38-ojo tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ programa.

Vieux chants Lituaniens

Goda Rupeikaitė
Vasario 25 d. Vilniaus rašytojų klube įvyko ypatingas vakaras tautosakos puoselėtojams ir gerbėjams: pristatytas unikalus iliustruotas dainų rinkinys „Dainos. Vieux chants Lituaniens“.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai