Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
TKPC

Po tarptautinio M.K. Čiurlionio konkurso – laureatų koncertai

7MD, TKPC
Rokas Valuntonis. D.Matvejevo nuotr.
2011 m. rugsėjo 14–23 d. Vilniuje vyko Tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas, kuris rengiamas kas ketveri metai. Jo metu susirungia pianistai ir vargonininkai iš viso pasaulio. Konkurso rezultatai nemažai lemia atlikėjų tolimesnę karjerą. Taip nutinka ir šį kartą. Specialius prizus laureatams skyrė Lietuvos nacionalinė filharmonija, Kauno valstybinė filharmonija ir Vilniaus Šv. Kristoforo orkestras.

Tarptautinė susikertančių medijų konferencija „Cross Media Zen“

7 MD
Birželio 8–10 d. Vilniuje vyks jau antroji susikertančių medijų (angl. „cross media”) konferencija ir kūrybinės dirbtuvės „Cross Media Zen“.

Jaunųjų talentų kalvė

7 MD
Balandžio 29 d. Vilniuje prasideda IX tarptautinis Balio Dvariono jaunųjų pianistų ir smuikininkų konkursas. Keliose Lietuvos sostinės scenose bus galima paklausyti jaunųjų virtuozų iš įvairiausių pasaulio kraštų.

„Estetika vs Informacija“: perkrauti, perrašyti, transformuoti

7 MD
Bronė Neverdauskienė ir Monika Žaltauskaitė-Grašienė. „Absoliuti lygybė“
Spalio 14 d. 19 val. Z. Cereteli meno galerijoje, Maskvoje (Rusija), pristatytas Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro organizuojamas trijų Baltijos šalių – Lietuvos, Latvijos ir Estijos – šiuolaikinio meno projektas „Estetika vs. Informacija. Vol. 2“. Ši paroda – tai 4-osios Maskvos šiuolaikinio meno bienalės dalis.

Prasidėjo tarptautinis M.K. Čiurlionio konkursas

7MD, TKPC
LR kultūros ministras A.Gelūnas, D.Širvinskas, Z.Ibelhauptas, R.Marcinkutė-Lesieur
Tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas šiemet sulaukė ypač gausaus dalyvių skaičiaus ir užsienio svečių dėmesio.

Daugiau Čiurlionio

7MD, TKPC
2007-ųjų M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas. M. Raškovskio nuotr.
Rugsėjo 14–23 d. Vilniuje vyksta Tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas, rengiamas kas ketveri metai. Tai vienas svarbiausių muzikinių įvykių Lietuvoje.

M. K. Čiurlionis (1875–1911): jo ir mūsų laikas

7MD, TKPC
2011-ieji – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio išėjimo šimtmečio metai. Praėjęs laikas įrodė, kad menininkui gyvenant retai skambėjusi, likusi rankraščiais ir nebaigtais eskizais jo kūryba atspindėjo esminius Europos muzikos lūžio procesus. Tai XX a. pradžios paribiuose susidurianti romantiškoji idioma ir aktyvūs gimstančio modernizmo ženklai.

Iliustracija – tai drabužis, su kuriuo iliustruotojas išleidžia pasaką pasižmonėti

7MD, TKPC
Luiso Sepúlvedos knygos „Apie žuvėdrą ir katiną, kuris išmokė ją skraidyti“ („Nieko rimto“, 2008) viršelis
Lina Dūdaitė (g. 1974) – viena jaunosios Lietuvos dailininkių iliustruotojų kartos atstovė.

Dažus ir stilių man parenka personažai

7MD, TKPC
Nuotraukos: Iliustracija Sigito Gedos knygai „Aukso karietaitė“
Viduriniosios kartos Lietuvos dailininkas iliustruotojas Rimantas Rolia smarkiai išsiskiria savo iliustracijomis ir kūrybos stiliumi.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai