Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Edukacija

Vaizduotės atmintis

Eglė Juocevičiūtė
Alex Cecchetti. Performanso-filmavimo „Baimėj ir nuostaboj“ fragmentas. 2012 m. Virginijos Januškevičiūtės nuotrauka
Alex Cecchetti paroda „Baimėj ir nuostaboj“ veikė Šiuolaikinio meno centre nuo vasario 17 d. iki kovo 18 d. ir yra edukacinio „projekto“ dalis. Ar tas projektas kažkur parašytas ir suplanuotas, sunku pasakyti, bet kryptis gana aiški. Kuratorės Virginija Januškevičiūtė, Monika Lipšic, Inesa Pavlovskaitė.

Baigėsi antrasis Šoblės kino festivalis

7 MD
Festivalio tortas
Kovo 1–2 d. Vilniuje vykęs antrasis Šoblės kino festivalis šiemet tapo tarptautiniu ir sulaukė didžiulio susidomėjimo. Vienintelis toks studentiškas trumpametražių filmų festivalis Lietuvoje pristatė 36 filmus.

Mokys kino paslapčių

7 MD
Kino režisieriai „Skalvijoje“ J. Paštuko nuotr.
Vasarį „Skalvijos“ kino centras besidominčiuosius kinu kviečia į paskaitų ir diskusijų ciklus suaugusiems bei jaunimui nuo 14 metų. Iki balandžio vidurio dokumentinio bei vaidybinio kino paslaptimis su jais dalinsis dokumentinio kino režisierius Audrius Stonys ir kino režisierė Lina Lužytė. Kursuose bus galima ne tik sužinoti kino teorijos, bet ir išmokti ją taikyti žiūrint filmus ar nusprendus kurti savuosius.

Pedagogams – nemokamos filmų peržiūros visoje Lietuvoje

7 MD
Įsibėgėjančio projekto „Mokausi iš kino“ rengėjai kviečia pedagogus į nemokamas filmų peržiūras Vilniuje ir Panevėžyje. Iki 2013-ųjų vasaros pedagogai galės pasižiūrėti apie 10 filmų iš „Mokausi iš kino“ repertuaro „Skalvijos“ bei „Pasakos“ kino teatruose bei Panevėžio kino centre „Garsas“. Vėliau tokios peržiūros bus rengiamos ir Kaune.

„Mokausi iš kino“ diskusijos prasidėjo

7 MD
Kad moksleiviai aktyviai kalba apie matytus filmus, jei paliečiamos jų amžiui svarbūs klausimai, rodo pirmosios projekto mokykloms „Mokausi iš kino“ diskusijos Panevėžyje. Rugsėjo pabaigoje Panevėžio kino centre „Garsas“ prasidėjusios diskusijos nuo šio penktadienio vyks ir sostinės „Skalvijos“ kino centre, o nuo lapkričio – kino teatre „Pasaka“. Kitų metų pradžioje tokie pokalbiai bus rengiami Kaune bei kituose šalies regionuose.

Nauji kino kursai „Skalvijos“ kino centre

7 MD
Užsiėmimas „Skalvijos kino akademijoje”
Įsibėgėjant mokslo metams „Skalvijos“ kino centras tradiciškai pakviečia mokytis kino net tik moksleivius, bet ir suaugusius.

Moksleiviai mokysis kino

7 MD
Po vasaros atostogų į klases sugrįžę moksleiviai mokysis ne tik tradicinių dalykų – lietuvių kalbos, istorijos, matematikos, bet ir kino. Rugsėjo 8-ąją, minint Tarptautinę raštingumo dieną, Vilniaus ir Panevėžio mokyklas pasieks kino edukacijos projektas „Mokausi iš kino“, jis nuo ateinančių metų pradžios vyks Kaune, o vėliau persikels į Lietuvos regionuose įsikūrusias mokyklas.

„Skalvijos“ kino akademija kviečia registruotis norinčiuosius mokytis kino

7 MD
„Skalvijos“ kino akademija
Kino pradmenų jaunimą mokanti „Skalvijos“ kino akademija jau 5 kartą kviečia moksleivius, neabejingus kinui ir norinčius iš arčiau su juo susipažinti. Iki rugpjūčio 31 d. mokiniai kviečiami pasirinkti vieną iš kino programų – vaidybinio, dokumentinio kino ar kino kritikos ir nuo rudens kartu su bendraminčiais pasinerti į kino atradimo džiaugsmą.

Kino dirbtuvėse moksleiviai atkurs Vilniaus įžymybių gyvenimo fragmentus

7MD informacija
Vilniuje įsibėgėjo projektas „Kinas mieste, miestas kine“. Istoriniuose Vilniaus kiemuose kiekvieną trečiadienio ir ketvirtadienio vakarą įsikuria kinas. Vilniečiai ir miesto svečiai džiaugiasi galimybe po atviru dangumi žiūrėti Europos filmus.

Baigėsi studentų vasaros studija

7MD informacija
„Vasaros MEDIA studijos 2009“ geriausių darbų apdovanojimas
Liepos 5 d. Vilniaus mokytojų namuose įvyko „Vasaros MEDIA studijos 2009“ (tarptautinių kasmet vykstančių kūrybinių dirbtuvių, skirtų Europos Sąjungos aukštųjų kino mokyklų studentams) dalyvių sukurtų filmų rodymas ir geriausių darbų apdovanojimas.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai