Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Skalvijos“ kino akademija kviečia registruotis norinčiuosius mokytis kino


Skelbimas


7 MD

Share |
„Skalvijos“ kino akademija
Kino pradmenų jaunimą mokanti „Skalvijos“ kino akademija jau 5 kartą kviečia moksleivius, neabejingus kinui ir norinčius iš arčiau su juo susipažinti. Iki rugpjūčio 31 d. mokiniai kviečiami pasirinkti vieną iš kino programų – vaidybinio, dokumentinio kino ar kino kritikos ir nuo rudens kartu su bendraminčiais pasinerti į kino atradimo džiaugsmą.

„Labai mėgau žiūrėti filmus, tačiau nieko neišmaniau ir neturėjau jokios patirties. Kai sužinojau apie „Skalvijos“ kino akademiją, galvoje sukosi daug įvairių su kinu susijusių idėjų, norėjau jas įgyvendinti. Todėl svarstant, ar stoti į „Skalvijos“ kino akademiją, manau, svarbiausia mėgti kiną ir norėti apie jį išmanyti daugiau, turėti idėjų, o patirtis nėra tokia svarbi“, – įsitikinusi buvusi „Skalvijos“ kino akademijos studentė Marija Kavtaradzė. „Skalvijos“ kino akademijoje ji sutiko daug kinu užsidegusių žmonių ir subūrė savo kūrybinę komandą. Čia kartu su Marija Stonyte jos sukūrė trumpametražį filmą „Paskutinis žmogus, su kuriuo kalbėjau“, kuris šiemet per „Sidabrinės gervės“ kino apdovanojimus pelnė „Sidabrinį kiaušinį“ už geriausią studentišką filmą. „Kiekvienas studentas čia gauna tai, ką pasiima. Prižadėti, kad kiekvienas po Akademijos išmanys kiną, sunku, tačiau su visais dirba savo srities profesionalai. Be to, mokiniai patenka į terpę, kur visi išprotėję dėl kino, juos vienija stipri, kūrybinga bendruomenė ir smalsumas, noras domėtis aplinkiniu pasauliu“, – sakė kino režisierė Giedrė Beinoriūtė, viena iš „Skalvijos“ kino akademijos dėstytojų.

 

2007 m. įkurta „Skalvijos“ kino akademija – tai kino mokykla vyresniųjų klasių moksleiviams. Čia teorines ir praktines paskaitas veda įvairių sričių kino profesionalai: kino režisieriai, operatoriai, prodiuseriai, garso režisieriai, kino kritikai. „Skalvijos“ kino akademija glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis Lietuvos kino sektoriaus institucijomis bei įmonėmis – operatorių grupe „Čiobreliai“ („Kino kalvė“), UAB „Cinevera“, aktorių agentūra „Actors Agency“, Lietuvos muzikos ir teatro akademija, „Meno avilio“ Mediateka. „Skalvijos“ kino akademiją remia Kultūros rėmimo fondas ir Vilniaus miesto savivaldybė.

 

Nuo rudens „Skalvijos“ kino akademijoje jauniesiems kino studentams vyks kino istorijos paskaitos bei praktiniai užsiėmimai, kurių metu jie mokysis kino kalbos pagrindų, dirbti su kino technika (kamera, apšvietimu, garsu ir kt.).

 

Pasirinkę vaidybinio kino programą, mokiniai studijuos dvejus metus, jie bus supažindinti su skirtingais kūrybinio proceso etapais: kino dramaturgija, režisūra, montažu, darbu su aktoriais, gilinsis į operatoriaus darbo ypatumus. Kiekvieno semestro pabaigoje Akademijos studentų sukurtus trumpo metražo filmukus bus galima pamatyti viešose peržiūrose „Skalvijos“ kino centre.

 

Pasirinkę dokumentinio kino programą jaunieji kino mėgėjai studijuos vienus metus. Jie susipažins su dokumentinio kino istorija ir teorija, gilinsis į dokumentinio kino kūrimo specifiką bei patys kurs trumpas istorijas iš realaus gyvenimo.

 

Akademijoje taip pat dėstoma vienus metus trunkanti kino teorijos bei analizės programa, į kurią studentai renkami kas dvejus metus.

 

Susidomėję kviečiami užsiregistruoti į „Skalvijos“ kino akademiją el. paštu [email protected]. Daugiau informacijos ir registracijos anketą rasite

http://www.skalvija.lt/index.php/edukacija/skalvijos_kino_akademija/385 .

 

„Skalvijos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.25 (947), 2011-06-24

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti