Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Karlovi Varų festivalio konkursinėje programoje – Audriaus Stonio filmas


Kronika


7 MD

Share |
„Aš perėjau ugnį, tu buvai su manim“
Liepos 1–9 d. vyks 46-asis Tarptautinis Karlovi Varų kino festivalis. Į konkursinę šio vieno svarbiausių Europoje A klasės festivalio dokumentinių filmų programą (kartu su 16 filmų iš viso pasaulio) pakviestas ir režisieriaus Audriaus Stonio filmas „Aš perėjau ugnį, tu buvai su manim“.

Filmas pasakoja apie jauną šeimą, auginančią keturis vaikus. Vieną šaltą rudens naktį sudegė šių žmonių namai. Ką reiškia netekti namų? Kaip neprarasti vilties? Kaip atrodo gyvenimas, pradėtas nuo nulio? Kur semtis jėgų, kad nekristum į neviltį? Į ką atsiremti? Kaip iš naujo kabantis į gyvenimą? Šiuos ir kitus klausimus užduoda filmo kūrėjai.

 

Filmą sukūrė „Studija 2“, bendradarbiaujant su Lietuvos televizija ir parėmus Lietuvos kultūros ministerijai. Filmo operatorius – Audrius Kemežys (už šį filmą apdovanotas „Sidabrinės gervės“ prizu), prodiuseriai – Arūnas Stoškus, Kęstutis Petrulis.

 

„Aš perėjau ugnį, tu buvai su manim“ premjera įvyko 2010-ųjų rudenį Vilniaus dokumentinių filmų festivalyje, jis buvo rodytas Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ programoje. Po Karlovi Varų filmas bus rodomas 25-ajame Pernu (Estija) tarptautiniame antropologinių filmų festivalyje ir 40-ame Vidurio ir Rytų Europos kino festivalyje Lagove (Lenkija) bei Tarptautiniame kino festivalyje „Baltijos banga“, kuris šiemet vyks Nidoje rugpjūčio 22–28 d.

 

„Studijos 2“ inf.

„7 meno dienos“ Nr.25 (947), 2011-06-24

Versija spausdinimui

Komentarai

owbWFjrqN90, 2017-03-22 08:01

It's imerpative that more people make this exact point.

tkbYPqAtlZuHlFG, 2011-10-24 06:41

IMHO you've got the right anewsr!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti