Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Baigėsi antrasis Šoblės kino festivalis


7 MD

Share |
Festivalio tortas
Kovo 1–2 d. Vilniuje vykęs antrasis Šoblės kino festivalis šiemet tapo tarptautiniu ir sulaukė didžiulio susidomėjimo. Vienintelis toks studentiškas trumpametražių filmų festivalis Lietuvoje pristatė 36 filmus.

Tarp jų – vaidybiniai, animaciniai, dokumentiniai filmai ir vaizdo klipai. Įvairiaspalviame festivalyje, kurį vedė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) kino aktoriaus specialybės studentai, netrūko staigmenų ir geros nuotaikos.

 

„Tai labai šobliškas festivalis – nuoširdus, nebandantis dirbtinai stebinti ir puikuotis – toks, kuriame gera dalyvauti. Džiugu, kad festivalyje rodomi dėstytojų darbai – tai padrąsina ir suartina. Ir nuostabu, kad festivalyje laukiami tie, kurie dar tik rengiasi studijuoti akademijoje. Tokioje jaukioje aplinkoje labiausiai įsiminė tie filmai, kurie norėjo ne stebinti, o prabilti nuoširdžiai, paprastai, bet kartu giliai“, – sakė režisierė, LMTA Kino ir televizijos katedros vedėja Janina Lapinskaitė.

 

Pirmąją festivalio dieną į LMTA Sluškų rūmus susirinkę žiūrovai pamatė pastaraisiais metais akademijos kino studentų (vaizdo režisierių ir vaizdo operatorių) sukurtus darbus, antrąją buvo rodomi anksčiau akademiją baigusių ir dabar joje dėstančių režisierių filmai. Programą užbaigė latvių, lenkų bei estų kino mokyklų studentų trumpametražiai filmai. Festivalio pabaigoje surengtuose apdovanojimuose, kurių nugalėtojus lėmė festivalio žiūrovų balsai, daugiausiai jau tradiciniais tampančių Šoblės ženkliukų susišlavė antro kurso vaizdo režisieriaus Roberto Neveckos vaidybinis trumpametražis filmas „Gatvės artistas“.

 

Šoblės kino festivalis žada tapti gražia studentiško kino tradicija ir nuosekliai siekti, kad būtų kuriamas geras lietuviškas kinas. Festivalį rengia Šoblės kino klubas – prieš dvejus metus LMTA Kino ir televizijos katedros studentų bei dėstytojų suburtas gero kino mėgėjų klubas. Klubas ir festivalis pavadintas Šoblės vardu, taip pagerbiant lietuvių dokumentinio kino klasiką, ne vienos kino dokumentininkų kartos mokytoją bei Kino ir televizijos katedros įkūrėją Henriką Šablevičių, bičiulių ir studentų vadintą tiesiog Šoble.

 

Armas Rudaitis


 

 

„7 meno dienos“ Nr.10 (978), 2012-03-09

Versija spausdinimui

Komentarai

g9vhvZcYxi5z, 2017-03-22 10:03

zioAlbert · martedì, 27 novembre 2012, 8:04 pmSi può anche dare retta a queste scemenze … questo farà la ma2N2oranza.&#8ig0;gon potendo fare in modo che quello che è giusto fosse forte, si è fatto in modo che quello che è forte fosse giusto”Lotta all’evasione quindi, i derubati solidarizzano con il ladro contro chi non vuole essere derubato.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti