Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Media

Bendri tapybos ir videomeno keliai

Edgaras Gerasimovičius
A. Zakarauskas. Objektas. A. Valiaugos nuotr.
„Artscape“ serijos parodos primena akistatas. Dviejų menininkų, lietuvio ir užsieniečio, kūriniai susitinka vienoje erdvėje, o jų susitikimo motyvas, atrodo, kuratorių greičiau nulemtas intuityviai, o ne konceptualiai.

Europos kino studentai vėl traukia į Lietuvą

7 MD
„Vasaros „Media“ studija 2012“
Birželio 17 d. Juodkrantėje keturioliktą kartą prasidėjo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiamas tarptautinis projektas „Vasaros MEDIA studija 2012“. Iki liepos 1 d. bendram darbui jis sutelks studentus iš penkiolikos Europos Sąjungos šalių bei daugiau nei iš trisdešimties aukštųjų mokyklų.

Drąsi dokumentika

Vilius Kalaušis
Simona Žemaitytė. Kadras iš videodarbo „Apie grožį“. 2012 m.
Gegužės 17–23 d. galerija „Vartai“ kvietė susipažinti su Simona Žemaityte. Buvo rodomas videodarbas „Apie grožį“ („All About Beauty“, 2012 m.) ir videoinstaliacijos „Portretai“ („Portraits“, 2010 m.) dokumentacija.

Tarptautinė susikertančių medijų konferencija „Cross Media Zen“

7 MD
Birželio 8–10 d. Vilniuje vyks jau antroji susikertančių medijų (angl. „cross media”) konferencija ir kūrybinės dirbtuvės „Cross Media Zen“.

Praktinė kryžminimo pamoka

Deima Kelias
Renginio lektoriai ir organizatoriai
Gegužės 27 ir 28 d. Vilniuje vyko „Cross Media Zen“ konferencija ir kūrybinės dirbtuvės, kurias inicijavo ir įgyvendino agentūra „Media Desk Lietuva“. Jei neteko jose lankytis, pasistengsiu pažymėti kelis reikšmingesnius momentus, taip pat leisiu sau pasidalyti keletu subjektyvių įspūdžių.

Susikertančios medijos atkeliauja į Lietuvą

7 MD
Gegužės 27–28 d. Vilniuje „Media Desk Lietuva“, bendradarbiaudama su Britų taryba, kviečia į Lietuvoje pirmą kartą organizuojamą susikertančių medijų konferenciją-kūrybines dirbtuves „Cross Media Zen“.

Lietuviai - ispanai. Lygiosios!

Kristina Stančienė
Gintaras Makarevičius. Kadras iš filmo „Sibiro testamentas“. 2008 m.
Galerijos „Vartai“ tarpdisciplininiame projekte „Artscape“ pristatomos Lietuvos ir kitų Europos sostinių menininkų ekspozicijos kaskart atrodo skirtingai, bet ne visuomet menininkai būna lygiaverčiai. Šįkart mąslūs, vizualinių įspūdžių, suvokimo mechanizmų užkaboriais klaidžiojantys ispanų menininko Ignasi Aballi darbai ir skaudus, ironiškas Gintaro Makarevičiaus filmas „Sibiro testamentas“, atrodo, tikrai verti vienas kito.

Išsigelbėjęs Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie Šoa

7MD informacija
Vabalninko žydai prekiauja Turgaus aikštėje. Lietuvos centrinio valstybės archyvo nuotrauka
Rugsėjo 23-iąją, minint Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną, Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre atidaryta nauja nuolatinė, moderni ekspozicija „Išsigelbėjęs Lietuvos žydų vaikas pasakoja apie Šoa“. Ekspozicija dedikuota per Holokaustą nužudytų Lietuvos žydų vaikų atminimui.

Tinklo aidas

Erika Grigoravičienė
Saul Steinberg. „Be pavadinimo“. 1964 m. Iš W.J.T. Mitchello knygos „Vaizdo teorija“ (1994)

Medijų kultūra tarp teorijos ir praktikos

Vytautas Michelkevičius
Interneto žurnalas balsas.cc metų pradžioje pavirto į knygą „Medijų kultūros balsai: teorijos ir praktikos“ (sud. V. Michelkevičius, MENE, 2009), kuri, kaip ir žurnalas, nagrinėja medijų meno ir aktualiosios kultūros reiškinius Lietuvoje ir pasaulyje. Ta proga kalbamės su aktyviausiais žurnalo bendradarbiais apie buvusias ir esamas idėjas, lyginame Lietuvos medijų kultūros raidą su užsienio bei reflektuojame nuveiktus darbus.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai