Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

Susikertančios medijos atkeliauja į Lietuvą


Skelbimas


7 MD

Share |
Gegužės 27–28 d. Vilniuje „Media Desk Lietuva“, bendradarbiaudama su Britų taryba, kviečia į Lietuvoje pirmą kartą organizuojamą susikertančių medijų konferenciją-kūrybines dirbtuves „Cross Media Zen“.

Forume dalyvaus Lietuvos ir kaimyninių šalių kino režisieriai, prodiuseriai, scenaristai ir rašytojai, kompiuterinių žaidimų kūrėjai, reklamos, radijo ir televizijos atstovai, animacijos specialistai, WEB dizaineriai, muzikos autoriai ir kiti. Jie turės galimybę įgyti konkrečių praktinių žinių. Susikertančios medijos – tai nauja audiovizualinės kūrybinės industrijos tendencija. Žodis „Zen“ renginio pavadinime simbolizuoja aukščiausią profesionalumą – gebėjimą nuosekliai ir apgalvotai integruoti daugybę medijų vienam tikslui pasiekti.

 

Programa sudaryta iš dviejų dalių: teorinės ir praktinių įgūdžių lavinimo. Ji rengiama drauge su patyrusia susikertančių medijų kompanija iš Didžiosios Britanijos „Crossover labs“.

 

Planuojama, kad šis renginys taps kasmete „cross media“ platforma, kuri skatins skirtingų audiovizualinės industrijos sričių bendradarbiavimą ir nagrinės susikertančių medijų naujoves bei tendencijas, darbo metodus ir patirtį. Kartu bus ieškoma naujų idėjų, bendradarbiavimo formų, taip pat mezgami nauji kontaktai.

 

Susikertančios medijos yra aktualios ir mums. Sparčiai besivystančios technologijos keičia mus supantį pasaulį ir mūsų kasdienybę. Technologinio progreso sparta ir tai, kad nauji išradimai dažnai yra suvokiami ir panaudojami gerokai vėliau, negu pradedami taikyti žmonių gyvenime, rodo, kad žmogaus protui reikia laiko adaptuotis prie naujų technologijų. Šiuolaikiniai žmonės turi mokėti naudotis kompiuteriu, išmaniuoju telefonu bei mobiliosiomis programėlėmis, būti interneto socialinių tinklų dalimi, gebėti paskelbti savo vaizdinius ir tekstinius duomenis interneto erdvėje, naudotis interneto televizija bei prieiti prie norimo TV turinio internete ir t.t. Laiko prisitaikyti turime nedaug, nes rytoj atsiras kokia nors nauja technologija, kuria reikės išmokti naudotis.

 

Technologinė integracija aktuali daugeliui sričių. Jau kurį laiką internete atsiranda vis daugiau įvairiausio audiovizualinio turinio, specializuotų interneto televizijos kanalų. Spaudimas tradicinei televizijos kanalams didėja, nes internete galima pasirinkti, ką ir kada žiūrėti. Išmaniaisiais telefonais galima kurti ir per naujus interneto kanalus platinti programinį bei audiovizualinį turinį, žaidimus.

 

Žmonės kasdien naudojasi informaciją teikiančiais įrenginiais (kompiuteriais, išmaniaisiais telefonais, radiju, planšetiniais kompiuteriais, televizoriumi bei spauda ar knygomis). Dėl dėmesio konkuruoja daugybė medijų. Reaguodamas į tai randasi perspektyvus fenomenas – susikertančių medijų projektai. Tai procesai, kurie istoriją bei patirtį atskleidžia per daugybę kanalų. Tai panašu į dėlionę, kurios viena dalis atskleidžia dalį informacijos, o visos dalys – visą paveikslą. Šie projektai taikomi istorijai ir patirčiai plėtoti, produktams viešinti (reklamoje), pagelbėja vartotojus paversti tos istorijos dalimi ar kūrėjais.

 

Tokį audiovizualinį turinį gali atskleisti kompiuteriniai žaidimai, filmai, interneto socialiniai tinklai, mobiliųjų aplikacijos išmaniesiems telefonams bei kitos technologijos. Skirtingų medijų kombinacija suteikia platesnes galimybes. Svarbu ir tai, kad susikertančių medijų metodas sugeba ištrinti ribas tarp audiovizualinio turinio kūrėjų ir vartotojų. Taip vartotojai-žiūrovai gali aktyviai dalyvauti istorijoje – ją kurti ar tapti jos personažais. Kitaip tariant, ryškėja nauja daug galimybių teikianti technologinė dimensija. Televizija bei filmai buvo dominuojančios XX a. medijos. XXI a. judančio vaizdo turinys vartojamas įvairiose platformose, vietose ir tuo laiku, kurį pasirenka patys vartotojai. Todėl sėkmė prognozuojama tiems individams ir įmonėms, kurios pasinaudos naujomis galimybėmis.

 

„Cross Media Zen“ konferencija vyks gegužės 27 d. Vilniaus miesto savivaldybėje (Konstitucijos pr. 3), dirbtuvės – 28 d. Jono Meko vizualiųjų menų centre (Gynėjų g.14).

 

Renginys nemokamas, jis vyks anglų kalba.

 

Į „Cross Media Zen“ registruotis galima:

http://www.mediadesklithuania.eu/lt/crossmediazenlt

 

Daugiau informacijos:

[email protected]

+37052127187.

 

Tarptautinių kultūros programų centro inf.


„7 meno dienos“ Nr.19 (941), 2011-05-13

Versija spausdinimui

Komentarai

Sreekumar, 2012-07-17 03:06

YES! I used to run in the morning in New York past donezs and donezs of people doing Tai Chi as the sun rose. So happy that you are now going to be my Yoga/Tai Chi/climbing friend :)

kalbos saugotojams, 2011-05-19 21:02

ar būtina kiekvieną tarptautinį žodį versti į lietuvių kalba? gal tegul protingieji lietuviai pasiūlo pasauliui najus išradimus, teorinius konceptus, tuomet neteks verkšlenti dėl 'vertalų' ar 'nesuprantamų' skolinių

tai, 2011-05-17 16:03

kad audiovizualinė idustrija truputį paltesnis reikalas, nei vaizdas ir garsas...

taip taip, 2011-05-16 14:48

sutinku su pirmu komentaru, kai kur kur galima zmoniu kalba nebutina isi*****neti :)

LT davatka, 2011-05-14 10:43

taip, ir automobilius vadinkime saviriedžiais, troleibusus vielovažiais, televizorius - toliaregiais, telefonus - toliagarsiais, kompiuterius - skaičiuotuvais, nes - užkiniso!
Knisiu toliau...

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti