Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

Šeima muziejuje


Skelbimas


7 MD

Share |
Eksponatas iš parodos „Bernardinės” Bažnytinio paveldo muziejuje
Sausio 15 d. 12 val. Bažnytinio paveldo muziejuje (Šv. Mykolo g. 9, Vilnius) vyks edukacinis užsiėmimas šeimoms „Vilniaus bernardinių kasdienybė ir šventės“.

Bažnytinio paveldo muziejus vykdo edukacinę programą „Šeima muziejuje“, padedančią atrasti paslaptingą bažnytinio meno pasaulį, ir kviečia tėvus kurti kartu su vaikais. Renginio dalyviai, apžiūrėję parodą „Vilniaus bernardinės: kasdienybė ir šventės. Archeologinių tyrimų medžiaga“, turės galimybę patys lieti žvakes.

 

Maldai atsidėjusios vienuolės gyveno uždarą, prašalaičio akims neregimą gyvenimą. Kas dėjosi už storų vienuolyno sienų? Kokia buvo seserų kasdienio gyvenimo rutina? Ir kokie įvykiai sudrumsdavo lėtą, vienodą bernardinių dienų tėkmę? Visa tai mums pasakoja archeologinių tyrimų medžiaga, eksponuojama vienuolyno rūsiuose.

 

Parodoje rodomi 1993-2008 m. bernardinių vienuolyno teritorijoje vykdytų archeologinių kasinėjimų radiniai. Vienuolių naudoti autentiški buičiai ir liturgijai tarnavę daiktai ir jų fragmentai, kiti radiniai atskleidžia bernardinių gyvenimą ir regulą, leidžia įsivaizduoti jų kasdienybę ir šventes, primena Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčią, vienuolyną ir jo gyventojas lydėjusius šventiškus ir tragiškus nutikimus.

 

Daugiau informacijos: tel. (8 ~ 5) 269 78 01; el. p. [email protected]; www.bpmuziejus.lt

 

BPM inf.


„7 meno dienos“ Nr.2 (924), 2011-01-14

Versija spausdinimui

Komentarai

PRIWiKbr, 2011-10-23 19:23

You rellay found a way to make this whole process easier.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti