Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Lėlių teatras

Akimirkos tigro glėbyje

Vilmantas Juškėnas
Naujojo mąstymo mokykla. Autoriaus nuotrauka
Pabaiga. Pradžia Nr. 27 (995)

„Lėlė“ prognozuoją karštą gegužę

7 MD
„Teiresijo krūtys“. K. Žičkytės nuotr.
Vilniaus teatras „Lėlė“ paskutinį pavasario mėnesį pasitinka ruošdamasis ypatingiems įvykiams: gegužę bus ne tik tradiciškai bandoma spektakliais užkariauti legendinę Trakų pilį, bet ir prieš pat Motinos dienos šventinį sekmadienį paminėti profesionalaus lėlių teatro Lietuvoje užgimimą.

Šalia lėlių, fantazijos ir absurdo

Vilmantas Juškėnas
Rūta Bunikytė (Moteris) ir Simas Venckus (Vyras). Nuotrauka iš Klaipėdos lėlių teatro archyvo
Pagal poeto, dramaturgo Mindaugo Valiuko pjesę-apsakymą „Šalia, arba Fuga nr. 486“ Klaipėdos lėlių teatras pastatė spektaklį, skirtą suaugusiųjų publikai.

Plastinio teatro demonai, kabaretai ir žaidimai III

Konstantinas Borkovskis
Ostravos miesto (Čekija) lėlių teatro spektaklis „Mergaitė su apelsinais“. „Skrajojančio festivalio“ nuotr.
Laikas bėga ir „Skrajojantis festivalis“, vykęs Kaune gegužės 25–28 d., grimzta į praeitį. Nemažai per jį rodytų spektaklių, kurie festivalinio siautulio fone atrodė mažiau įspūdingi, pažvelgus iš laiko distancijos atrodo ne mažiau įstabūs nei „smūginiai“ reginiai, dalis jų net buvo sukėlę savotišką šoką.

Plastinio teatro demonai, kabaretai ir žaidimai II

Konstantinas Borkovskis
„Pasmaugta ir nušautas”, Psilikono teatras
Iš tikrųjų tik vieną kartą teko apgailestauti, kad „Skrajojančio festivalio“ organizatoriams nepakako lėšų, pajėgumų ir parako tokio lygio festivaliams lyg ir privalomai teorinei daliai – moderuojamiems spektaklių aptarimams, teatrų ir spektaklių prezentacijoms, dalyvių spaudos konferencijoms, ypač po dviejų jaunų lenkų artistų, Marcino Bikowskio ir Marcino Bartnikowskio, filosofinio lėlių kabareto „Baldanders“.

Plastinio teatro demonai, kabaretai ir žaidimai

Konstantinas Borkovskis
Nevillis Tranteris iš Olandijos (Teatras "Stuffed Puppet"): aistringas dialogas su lėle ir su savimi. Festivalio archyvo nuotrauka
Keturias dienas, gegužės 25–28 d., Kaune vyko tarptautinis lėlių teatrų „Skrajojantis festivalis“. Tai – lėlių teatrų festivalio „Šypsos lėlės ir vaikai“, kurį aštuoniolika kartų rengė Kauno valstybinis lėlių teatras, tradicijos tąsa. Šįsyk festivalio programą sudarė 20 spektaklių, o juos parodė 12 šalių teatrai. Vaidinimai vyko Kauno lėlių teatro, Kamerinio teatro, Muzikinio teatro ir Dramos teatro scenose.

Ambicingas žvilgsnis į šiuolaikinį lėlių teatrą

7 MD
„Išpera!“. Duda Paivos trupė (Olandija)
Gegužės 25–28 d. Kauno valstybinis lėlių teatras kviečia žiūrovus į XIX Tarptautinį lėlių scenos meno festivalį „Skrajojantis festivalis“.

„Mažasis Amadėjus“

7 MD
Izraelio ambasada Latvijai ir Lietuvai pristato Agadit lėlių teatro (Izraelis) spektaklį šeimai, sukurtą pagal Gadit Cohen pjesę „Mažasis Amadėjus“. Spektakliai vyks spalio 21 d., 11 ir 14 val. Vilniaus teatre „Lėlė“ (Arklių g. 5).



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai