Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Vilniaus knygų mugė

RoRa-manas: subjektyvios teatro istorijos

Viktorija Ivanova
Rolandas Rastauskas „Bermudų trikampis”
„galiu be sviesto galiu be kiaulienos iš bėdos galiu be degtinės bet palikit karštą vandenį!“: Rolandas Rastauskas, Bermudų trikampis. Teatrinės istorijos, Vilnius, Kultūros meniu, 2011, 324 p.

Lengvai ir intelektualiai

Kęstutis Šapoka
Ekspozicijos fragmentas
Kartais susidaro įspūdis, kad meno parodos Vilniaus knygų mugėje yra tarsi antraeilis dalykas, dekoracija. Tačiau vis susizgrimbu, kad dėl vieno žmogaus – Sigutės Chlebinskaitės – organizacinių, kuratorinių sugebėjimų nebe pirmą kartą važiuoju į tą šiaip jau nemėgstamą „turgaus tusovkę“ (ne vien todėl, kad tenka stumdytis, grūstis tarsi gariūnuose, bet ir dėl to, kad, apėmus masinei psichozei, prisiperki šūsnį knygų, kurių niekada neperskaitai), pasižiūrėti būtent kokybiškų ir įdomių jos organizuotų parodų. O skyreliai vaikams, atrodytų, jau visiškai nerimtas dalykas. Bet profesionalus požiūris, kryptinga koncepcija ir atkaklumas duoda vaisių.

Modernaus meno muziejaus Vilniuje istorijos pirma dalis

7 MD
Vasario 23–26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius) vykstančios 13-osios tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu leidyklos „Apostrofa“ ir spaustuvės „Petro ofsetas“ stende (5. C12) svečio teisėmis dalyvauja Modernaus meno centro (MMC, www.mmcentras.lt) leidykla.

Vilniaus knygų mugė vėl atveria nepakartojamą pasaulį

7 MD
Vilniaus knygų mugė. J.Lozoraičio nuotr.
Naujos knygos, pamėgti ir dar nežinomi autoriai, įkvepiantys susitikimai, karštos diskusijos, meno parodos, kino salė – gerai pažįstama ir kas kartą kitokia Vilniaus knygų mugė vasario 23–26 d. vėl taps lankomiausia vieta sostinėje.

Apie skirtingus raštingumus

7 MD
2012 m. vasario 23–26 d. vyks 13-oji Vilniaus knygų mugė. Apie tarptautinėse knygų mugėse ryškėjančias tendencijas, tekstų sklaidos būdus ir skirtingus „raštingumus“ kalbamės su Karoliu Klimka, Literatūros sklaidos projektų vadovu Tarptautinių kultūros programų centre.

Vilniaus knygų mugė pradeda Czesławo Miłoszo metų renginius

7 MD
Vasario 17–20 d. Lietuvos parodų centre „Litexpo“ jau 12-ąjį kartą vyksianti tarptautinė Vilniaus knygų mugė šiemet ypač daug dėmesio skirs Czesławo Miłoszo asmenybei bei kūrybai ir lankytojus pradžiugins ryškia mugės naujove – Knygos kino sale.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai