Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
DAILĖ

Modernaus meno muziejaus Vilniuje istorijos pirma dalis


Vilniaus knygų mugėje


7 MD

Share |
Vasario 23–26 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO (Laisvės pr. 5, Vilnius) vykstančios 13-osios tarptautinės Vilniaus knygų mugės metu leidyklos „Apostrofa“ ir spaustuvės „Petro ofsetas“ stende (5. C12) svečio teisėmis dalyvauja Modernaus meno centro (MMC, www.mmcentras.lt) leidykla.

MMC užmojis  sukaupti reprezentatyvią Lietuvos vaizduojamojo meno nuo 1960-ųjų iki šių dienų kolekciją ir padaryti ją prieinamą visuomenei. Tam tikslui ruošiamasi pastatyti pastatą, kur bus eksponuojami kūriniai. LR vyriausybė jau pritarė projektui ir suteikė jam nacionalinės svarbos statusą. 

 

Bendradarbiaujant su Vilniaus miesto savivaldybe vieta numatomam Modernaus meno centrui (apie 6 000 kv. m.) yra parinkta Neries dešiniajame krante, tarp Nacionalinės dailės galerijos ir „Forum Palace“ pastatų. Dviejų etapų konkursas surengtas drauge su Lietuvos architektų sąjunga. Pirmajam turui pateikta daugiau nei 60 darbų, iš jų į antrąjį konkurso etapą atrinkti šeši projektai.

 

Mugėje pristatomoje knygoje „Vieno muziejaus istorija. I dalis“ pateikiami 2010–2011 m. vykusio Modernaus meno centro architektūrinės idėjos konkurso rezultatai ir publikuojami šešių konkurso finalininkų darbai.


Leidinio Vieno muziejaus istorija. I dalis“ rengėjai, siekdami plačiau pažvelgti į šiuolaikinę muziejų architektūrą, jos funkcijas, pakitusį vaidmenį kataloge, neapsiriboja vien architektūrinių projektų pristatymu. Jame publikuojamas architekto Audrio Karaliaus straipsnis, išsakantis daugumos Lietuvos architektų požiūrį į kultūros pastatų architektūros vaidmenį šiais laikais, menotyrininkės Eglės Juocevičiūtės pasaulio muziejų architektūros apžvalga, taip pat su naujomis meno muziejų tendencijomis supažindinantys Beatos Elwich Lankelis ir italų architekto teoretiko Pippo Ciorra straipsniai. Kataloge pristatomame antropologės Jakaterinos Lavrinec tekste svarstoma apie kūrybišką visuomeninės architektūros pritaikomumą. Šiuo leidiniu siekiama prisidėti prie šiuolaikinio muziejaus diskurso Lietuvoje formavimo, supažindinant su pasaulyje jau gyvuojančių modelių patirtimi.

 

Vieno muziejaus istorija. I dalis“ gimė kaip padėka konkurso dalyviams, jo rengėjams. Kartu tai yra ir architektūrinio konkurso dokumentas.  Dokumentas  muziejaus, kuris leidinio pasirodymo metu egzistuoja tik architektų brėžiniuose.

 

Modernaus meno centras (MMC) stende 5.C12 dalyvauja visos mugės metu.

 

Specialus laikas susitikimams: vasario 23 d. 15 val. ir vasario 26 d. 12 val.
Dėl išsamesnės informacijos kreiptis į Dainą Narbutienę
(direktorės pavaduotoja komunikacijai)
[email protected], tel. +370 686 75897.

 

Modernaus meno centro inf.


„7 meno dienos“ Nr.8 (976), 2012-02-24

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti