Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
LITERATŪRA

Vilniaus knygų mugė vėl atveria nepakartojamą pasaulį


Anonsas


7 MD

Share |
Vilniaus knygų mugė.
J.Lozoraičio nuotr.
Naujos knygos, pamėgti ir dar nežinomi autoriai, įkvepiantys susitikimai, karštos diskusijos, meno parodos, kino salė – gerai pažįstama ir kas kartą kitokia Vilniaus knygų mugė vasario 23–26 d. vėl taps lankomiausia vieta sostinėje.

Artėjanti knygų mugė pasirinko šūkį Atversk pasaulį! „Juo norima dar kartą pabrėžti pagrindinę knygų mugės misiją – skatinimą skaityti ir patirti didelį džiaugsmą atrandant dar nepažintą pasaulį. Juk kiekviena knyga kaip nuotykis, į kurį leidžiamės norėdami keistis, patirti ir sužinoti kažką naujo. Vilniaus knygų mugė – net ne vienas nuotykis, o nuotykinga kelionė, iš kurios kiekvienas grįžta gerokai praturtėjęs“, – sako knygų mugės projekto vadovė Milda Gembickienė.

 

Šiemet Vilniaus knygų mugė bus didesnė, nes prie jos prisijungs per Baltijos šalių sostines keliaujanti Baltijos knygų mugė. Savo naujienas čia pristatys apie 250 leidyklų iš 10 šalių, jungtinius stendus turės Latvijos ir Estijos leidyklos, kaip visuomet, dalyvaus svarbiausi Lietuvos leidėjai ir knygynai.

 

Knygų mugė neįsivaizduojama be įvairiausių renginių. Šiemet jų vėl bus apie 300. Lankytojų lauks koncertai, spektakliai, meno parodos, kūrybinė studija „Tu gali sukurti knygą“, Diskusijų klubas, Knygos kino salė, taip pat susitikimai su Lietuvos ir užsienio autoriais bei leidėjais. Vienu iš renginių programos akcentų šiemet taps paroda „Iliustrarium: Šiuolaikinės Lietuvos vaikų knygų iliustracijos“, kuri pernai buvo eksponuojama tarptautinėje Bolonijos (Italija) vaikų knygų mugėje. Parodoje rodomi 32 ryškiausių paskutinio dešimtmečio iliustruotojų kūriniai, atskleidžiantys nepamirštamą Lietuvos vaikų knygų iliustracijos pasaulį.

 

Mugės dienos vėl turi tradicinius pavadinimus. Skaitytojų lauks įprastas Ilgasis penktadienis, pailgėjęs Nekasdienių pasimatymų šeštadienis – abi šias dienas mugė dirbs iki 21 val. Ketvirtadienis skelbiamas Bičiulių, o sekmadienis – Šeimos diena.

 

Bilietai jau parduodami „Bilietų pasaulio“ kasose ir internetu. Kainos iki mugės išlieka tos pačios kaip pernai –10 Lt (vienkartinis bilietas) ir 25 Lt (keturių dienų bilietas). Mugės metu bilietai bus brangesni – atitinkamai 12 Lt ir 30 Lt.

 

Knygų bičiulių šiemet vėl laukia džiugi žinia – du specialūs mugės autobusai, kurie lankytojus į mugę veš nemokamai nuo Katedros aikštės ir atgal. Tikslus autobuso tvarkaraštis ir mugės renginių programa – www.vilniausknygumuge.lt

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.4 (972), 2012-01-27

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti