Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Čiurlionio konkursas

Po tarptautinio M.K. Čiurlionio konkurso – laureatų koncertai

7MD, TKPC
Rokas Valuntonis. D.Matvejevo nuotr.
2011 m. rugsėjo 14–23 d. Vilniuje vyko Tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas, kuris rengiamas kas ketveri metai. Jo metu susirungia pianistai ir vargonininkai iš viso pasaulio. Konkurso rezultatai nemažai lemia atlikėjų tolimesnę karjerą. Taip nutinka ir šį kartą. Specialius prizus laureatams skyrė Lietuvos nacionalinė filharmonija, Kauno valstybinė filharmonija ir Vilniaus Šv. Kristoforo orkestras.

M.K. Čiurlionio konkursui pasibaigus

Daiva Tamošaitytė
Jevgenijus Starodubcevas ir Zbignevas Ibelhauptas. D. Matvejevo nuotr.
Rugsėjo 14–23 d. vykęs tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas – jubiliejinis: vienuoliktas pagal skaičių, tarptautiniu jis tapo lygiai prieš dvidešimt metų. Ypatingą jį daro ir šįmet plačiai minimos M.K. Čiurlionio 100-osios mirties metinės.

Prasidėjo tarptautinis M.K. Čiurlionio konkursas

7MD, TKPC
LR kultūros ministras A.Gelūnas, D.Širvinskas, Z.Ibelhauptas, R.Marcinkutė-Lesieur
Tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas šiemet sulaukė ypač gausaus dalyvių skaičiaus ir užsienio svečių dėmesio.

M. K. Čiurlionis (1875–1911): jo ir mūsų laikas

7MD, TKPC
2011-ieji – Mikalojaus Konstantino Čiurlionio išėjimo šimtmečio metai. Praėjęs laikas įrodė, kad menininkui gyvenant retai skambėjusi, likusi rankraščiais ir nebaigtais eskizais jo kūryba atspindėjo esminius Europos muzikos lūžio procesus. Tai XX a. pradžios paribiuose susidurianti romantiškoji idioma ir aktyvūs gimstančio modernizmo ženklai.

M.K. Čiurlionio konkursui artėjant

7 MD
2011 metų rugsėjo 14–23 dienomis Vilniuje vyks Tarptautinis M.K. Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas, tradiciškai kas ketverius metus sukviečiantis į Lietuvą atlikėjus iš viso pasaulio.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai