Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Skrajojantis festivalis

Plastinio teatro demonai, kabaretai ir žaidimai III

Konstantinas Borkovskis
Ostravos miesto (Čekija) lėlių teatro spektaklis „Mergaitė su apelsinais“. „Skrajojančio festivalio“ nuotr.
Laikas bėga ir „Skrajojantis festivalis“, vykęs Kaune gegužės 25–28 d., grimzta į praeitį. Nemažai per jį rodytų spektaklių, kurie festivalinio siautulio fone atrodė mažiau įspūdingi, pažvelgus iš laiko distancijos atrodo ne mažiau įstabūs nei „smūginiai“ reginiai, dalis jų net buvo sukėlę savotišką šoką.

Plastinio teatro demonai, kabaretai ir žaidimai II

Konstantinas Borkovskis
„Pasmaugta ir nušautas”, Psilikono teatras
Iš tikrųjų tik vieną kartą teko apgailestauti, kad „Skrajojančio festivalio“ organizatoriams nepakako lėšų, pajėgumų ir parako tokio lygio festivaliams lyg ir privalomai teorinei daliai – moderuojamiems spektaklių aptarimams, teatrų ir spektaklių prezentacijoms, dalyvių spaudos konferencijoms, ypač po dviejų jaunų lenkų artistų, Marcino Bikowskio ir Marcino Bartnikowskio, filosofinio lėlių kabareto „Baldanders“.

Plastinio teatro demonai, kabaretai ir žaidimai

Konstantinas Borkovskis
Nevillis Tranteris iš Olandijos (Teatras "Stuffed Puppet"): aistringas dialogas su lėle ir su savimi. Festivalio archyvo nuotrauka
Keturias dienas, gegužės 25–28 d., Kaune vyko tarptautinis lėlių teatrų „Skrajojantis festivalis“. Tai – lėlių teatrų festivalio „Šypsos lėlės ir vaikai“, kurį aštuoniolika kartų rengė Kauno valstybinis lėlių teatras, tradicijos tąsa. Šįsyk festivalio programą sudarė 20 spektaklių, o juos parodė 12 šalių teatrai. Vaidinimai vyko Kauno lėlių teatro, Kamerinio teatro, Muzikinio teatro ir Dramos teatro scenose.

Ambicingas žvilgsnis į šiuolaikinį lėlių teatrą

7 MD
„Išpera!“. Duda Paivos trupė (Olandija)
Gegužės 25–28 d. Kauno valstybinis lėlių teatras kviečia žiūrovus į XIX Tarptautinį lėlių scenos meno festivalį „Skrajojantis festivalis“.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai