Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Afrika

Vilniaus kino ekranuose – populiariausias Afrikos filmas

7 MD
„Viva Riva!”
Gegužės 16–20 d. kino teatre „Skalvija“ bei Prancūzų instituto kino salėje galima pamatyti tarptautinį pripažinimą pelniusius Juodosios Afrikos šalių kūrėjų filmus, tarp jų ir visų laikų populiariausią Afrikos filmą – Kongo režisieriaus Djo Munga trilerį „Viva Riva!“. Kino teatre „Skalvija“ ir Prancūzų instituto kino salėje vyksiančius kino seansus pristato kultūros festivalis „Afrikos dienos 2012“.

Vilniaus kino ekranuose – apdovanojimus pelnę Afrikos kino kūrėjų darbai

7 MD
Vilniaus kino teatruose – galimybė pamatyti tarptautinį pripažinimą pelniusius Juodosios Afrikos šalių kūrėjų filmus. Gegužės 18–22 dienomis sostinėje vyksiančio festivalio „Afrikos dienos“ programoje bus rodomi geriausi šiuolaikinių kino kūrėjų filmai iš Kenijos, Pietų Afrikos Respublikos, Burkina Faso bei kitų šalių.

Susipažinkime: Pap Kanas

7 MD
Pap Kanas
Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta vienas garsiausių šiuolaikinių Senegalo atlikėjų Pap Kanas. Drauge su juo atkeliauja ir grupė „Pap Kan and the Keeman“.

Eksperimentiniame koncerte – afrikietiškų ir žemaitiškų dainų sintezė

7 MD
Unikaliame eksperimentiniame koncerte Vilniuje atlikėjai iš Lietuvos ir Afrikos apjungs žemaitiškų liaudies dainų ir tradicinių afrikietiškų melodijų skambesį. „Afro – LT projektas“ vienoje scenoje suvienys atlikėjus – instrumentalistus, perkusininkus – iš Lietuvos ir Afrikos, jie eksperimentuodami muzikos garsais ir ritmais ieškos sąsajų tarp šių tolimų kultūrų.

Taikos, meilės ir harmonijos žinia

Kamilė Rupeikaitė
"Ladysmith Black Mambazo"
"Į "Ladysmith Black Mambazo" koncertą einama ne dėl naujovių; jų klausytis einama dėl to, kad jie primena, jog žmogaus balsas yra pats nuostabiausias garsas Žemėje" (Washington Post, 2006).



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai