Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Susipažinkime: Pap Kanas


Lietuvoje koncertuos vienas garsiausių Senegalo atlikėjų


7 MD

Share |
Pap Kanas
Į Lietuvą pirmą kartą atvyksta vienas garsiausių šiuolaikinių Senegalo atlikėjų Pap Kanas. Drauge su juo atkeliauja ir grupė „Pap Kan and the Keeman“.

Pap Kano kuriama muzika pripažinimo sulaukė ne tik Afrikoje, bet ir Europoje, o sceną muzikantui yra tekę dalytis su tokiomis pasaulinėmis žvaigždėmis, kaip superhito „7 seconds“ autoriumi Youssou N‘Dour ar bliuzo autoritetu Andy J. Forestu.

 

Pap Kanas dainuoja, groja keliais muzikos instrumentas ir kartu su grupe kuria savitą, su Vakarų Afrikos muzikinėmis tradicijomis persipinančią muziką. Atlikėjas ir jo ilgamečiai bičiuliai gegužės 20 d. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje surengs nenuspėjamą, emocijų kupiną koncertą.

 

„P. Kanas yra vienas geriausių šiuolaikinių Vakarų Afrikos muzikos kūrėjų, kurio muzika kyla iš giliausių Senegalo muzikinių tradicijų“, – sakė į Lietuvą „Afrikos dienoms“ atlikėją pakvietęs Žilvinas Švarplys .

               

Pap Kanas gimė 1972 m. Senegale, nuo vaikystės labai domėjosi muzika ir teatru. Charizmatiškasis dainininkas yra net tik puikus muzikantas, bet ir poetas – 1991 m. jis buvo apdovanotas Didžiuoju Louga miesto poezijos prizu.

 

Muzikantas kaskart tobulina savo įgūdžius ir dabar meninius pasirodymus papildo tradiciniais mistiškosios koros (Vakarų Afrikos styginis instrumentas, turintis 21 stygą), žaismingojo ngonio (Vakarų Afrikos styginis instrumentas, 8 stygos) ir klasikinės gitaros skambesiais.

 

Pap Kanas puoselėja Afrikos muzikines tradicijas, o jo veikla labai vertinama ir Senegale, ir Italijoje, kur jis emigravo. Atlikėjas dalyvauja garsiuose muzikos festivaliuose Afrikoje ir Europoje.

 

Senegalo muzikos žvaigždės koncertą festivalio „Afrikos dienos 2011“ programoje pristato „Gera muzika gyvai“.

 

Renginys vyks gegužės 20 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų kiemelyje. Papildomas koncertas gegužės 21 d. 19 val. Palangoje, klube „Ramybė“, Vytauto g. 35.

 

Rengėjų inf.


„7 meno dienos“ Nr.19 (941), 2011-05-13

Versija spausdinimui

Komentarai

CtSIBGTGfJqFiPe, 2012-01-08 17:22

Didn't know the forum rules allowed such brillaint posts.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti