Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Festivaliai

Jums vandens ar filmų?

Ramūnas Pronckus
„Beveik vyras“
Praėjusią savaitę baigėsi 47-asis tarptautinis Karlovy Varų kino festivalis. Kaip ir apie kiekvieną, taip ir apie šį galima pasakyti labai daug. Čia burtų keliu išrinkta tik viena mintelė.

„Aurora“ apdovanota Karlovy Varų kino festivalyje

7 MD
„Aurora“
Tarptautinio Karlovy Varų kino festivalio konkursinėje programoje „East of the West“ parodytas režisierės Kristinos Buožytės filmas „Aurora“ pelnė specialų paminėjimą („special mention”). Čia įvyko ir pasaulinė filmo premjera.

Karlovy Varų festivalio prizai – lietuvių kino kūrėjams

7 MD
„Namas su bokšteliu“
47-ojo tarptautinio Karlovy Varų kino festivalio, vykusio birželio 29 – liepos 7 d., konkursinės programos „East of the West“ pagrindinį prizą laimėjo lietuvių kino operatoriaus Rimvydo Leipaus (LAC) nufilmuota ukrainiečių juosta „Namas su bokšteliu“ („Дом с башенкой“).

Nuo šokio panoramos iki Ennio Morricone’s premjeros

7 MD
Birželio 1–8 d. sostinėje vyks šešioliktasis Vilniaus festivalis. Jo programoje numatyti septyni įvairaus žanro koncertai – nuo JAV šiuolaikinio šokio panoramos iki orkestro muzikos vakarų, nuo klasikos aukso fondo pristatymo iki kultinio italų kompozitoriaus Ennio Morricone’s naujos kompozicijos pasaulinės premjeros. Festivalis šiemet skiriamas Europos festivalių asociacijos (EFA) 60-mečiui.

Paskelbti nugalėtojai

7 MD
Lietuvos nacionalinis dramos teatras atrinko nacionalinės dramaturgijos festivalio „Versmė“ pjesių idėjų konkurso nugalėtojus.

Thomo Manno festivalis – ne tik muzika

7 MD
Thomo Manno festivalis
Lietuvoje festivalių tikrai daug ir kiekvienas jų turi savo pobūdį, susijusį su festivalio muzikos kryptingumu, koncertų skaičiumi, vieta, kurioje vyksta. Tačiau Thomo Manno festivalis skiriasi nuo jų dėl dviejų pagrindinių priežasčių – išskirtinės festivalio vietos ir organiškų įvairių menų jungimu pagal pagrindinę kiekvieno festivalio temą, kuri konkrečiai susieta su Thomo Manno kūryba ir mintimis.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai