Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Zakarauskas

Bendri tapybos ir videomeno keliai

Edgaras Gerasimovičius
A. Zakarauskas. Objektas. A. Valiaugos nuotr.
„Artscape“ serijos parodos primena akistatas. Dviejų menininkų, lietuvio ir užsieniečio, kūriniai susitinka vienoje erdvėje, o jų susitikimo motyvas, atrodo, kuratorių greičiau nulemtas intuityviai, o ne konceptualiai.

Nuo objekto prie proceso

Jolanta Marcišauskytė-Jurašienė
Laura Pold. „Lova“. 2010 m.
Vis augantis jauniems tapytojams skirtas konkursas „Jaunojo tapytojo prizas" kasmet sulaukia dėmesio ir diskusijų. Konkursinis reprezentavimo pavidalas skatina kalbėti ne tik apie jaunus menininkus, bet ir apie konkurso funkcijas Lietuvos tapybos kontekste. Pasibaigus jau trečiam konkursui, nuomonėmis dalinasi menininkai ir menotyrininkės.

Galios žaidimai

Laima Kreivytė
Tatjana Doll. „SPEED_Easy Jet (Mi)“. 2009 m. Emalė ant drobės. Nuotrauka iš „Vartų“ galerijos archyvo
Tapyba, kaip menininko galios išraiška, – modernizmo idėja. Kažin, ar Rembrandt’as kada susimąstė, kaip išreikšti SAVE. Užtat Picasso, o ypač Pollockas, nevengė demonstruoti savo kūrybinių galių. Žinoma, aukščiausią meistrystę pasiekę dvaro tapytojai irgi puikiai suvokė talento jėgą. Tačiau paveiksluose jie labiau akcentavo monarchų galias, sau priskirdami stebėtojo vaidmenį.

„Vartai“ meno mugėje Arco pristatys tris menininkus

7MD informacija
Žilvinas Kempinas. „Dvigubas O“. 2008 m.
Šiemet Madride, prestižinėje meno mugėje ARCO, galerija „Vartai“ pristatys Žilvino Kempino, Žilvino Landzbergo ir Andriaus Zakarausko kūrybą.

Pats sau tapyba

Aistė Paulina Virbickaitė
Andrius Zakarauskas. „Fingermalen" („Tapyba pirštais"). 2008 m.
Jaunas tapytojas Andrius Zakarauskas nenori pakliūti į blizgančius blizgančių žmonių žurnalus. Sako, neįdomu. Ir pasako taip, kad patikiu. Tačiau jam įdomūs „7 meno dienų" skaitytojai, o pastariesiems, manau, įdomus jisai. Jei taip - telieka atsakyti į vieną paprastą klausimą - kuo?



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai