Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Miltinio teatras

Miltinio ragai

Audronis Liuga
Juozo Miltinio teatras vėl „ant bangos“. Iš šviesaus atminimo teatralų sostinės šiandien jis tapo skandalų centru. Legendinio teatro likimas kelia aimanas dėl jo įkūrėjo vardo niekinimo. Tačiau neskubėkit raudoti. Ar nematot virš nesibaigiančių rietenų verpeto kyšančių šelmiškų paties Maestro ragų?

Kiekvieną kartą viskas iš naujo

Konstantinas Borkovskis
Vengrų trupės HOPPart spektaklis „Koriolanas“. D. Matvejevo nuotr.
Pasibaigė tarptautinis teatro festivalis „Sirenos“, parodęs mūsų publikai ir svečiams iš užsienio neįprastai platų lietuviškų spektaklių rinkinį, taip pat kompaktišką, bet turiningą trijų teatrų iš užsienio programą. Būta įdomybių ir šalia festivalio.

Nebaigta pjesė čigoniškai armonikai

Konstantynas Borkowskis
„Meilės eliksyras“ . Nuotrauka iš J. Miltinio teatro archyvo
Kai šis rašinys bus publikuotas, nuo trumpų J. Miltinio teatro gastrolių sostinėje jau bus praėjusi daugiau nei savaitė. Kas išliko atminty? Kokius naujus sceninius potyrius šis įvykis padovanojo sostinės publikai? Kokių minčių ir apmąstymų sukėlė pastarasis trumpas teatro iš Panevėžio vizitas? Įstaigos, kuri yra mūsų teatro legenda ir kuri vienintelė gali didžiuotis legendos vardu. Vardu asmenybės, suteikusios impulsą visam mūsų teatro menui ir daugeliui tų mūsų teatro menininkų, kurie net nebuvo turėję kūrybinio kontakto su Maestro. Tasai vardas tiesiog įpareigoja teatrą būti meniniu reiškiniu. Tai - nelengvas likimas.

Dvi gyvo teatro pusės

Rasa Vasinauskaitė
Albinas Kėleris (Pozdnyševas). J.Miltinio teatro nuotrauka
Triukšmingos Rusijos teatro gastrolės užgožė visus rudeninio lietuviško teatro įspūdžius. Nieko keista, kad žiūrėdamas gerus užsienio spektaklius nevalingai imi nuogąstauti dėl saviškių: kodėl neįvyksta lauktas teatro ir žiūrovų susitikimas, kodėl svetimo teatro potyriai gerokai stipresni? Be kelių pavienių išimčių peršasi atsakymas, kad mūsų spektakliai, kad ir kaip stengtųsi būti čia ir dabar, egzistuoja belaikėje ir beorėje erdvėje, kurią kaip tikrovę susikuria menininkai.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai