Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
LKS

Danų kino antradieniai

7 MD
„Turime įveikti“
2012 m. pirmąjį pusmetį Danija perėmė Europos Sąjungos vairą. Danai teisėtai didžiuojasi savo kino menu, kuriam ne vienus metus šalies kultūros politikoje tenka pagrindinis vaidmuo. Ta proga įvairiose Europos šalyse Danijos kino institutas pristato geriausių filmų kolekciją. Ją sudaro 20 filmų – klasikiniai, dokumentiniai, vaidybiniai filmai, kūriniai, skirti vaikams ir jaunimui.

Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimai

7 MD
Kino operatorius Audrius Kemežys
Gruodžio 17 d., penktadienį, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje jau 12-ą kartą buvo paskelbti Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimai.

LKS pagerbė geriausius metų filmus

7MD informacija
Režisierius Gytis Lukšas. 7MD archyvo nuotrauka
Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimas už geriausią 2008-2009 metų kinematografijos kūrinį praėjusio penktadienio vakarą buvo įteiktas vaidybinio filmo „Duburys“ (rež. Gytis Lukšas) kūrybinei grupei už vizualinę kalbą.

Kino laiptai

Skirmantas Valiulis
Tarybinio kino šventės (kinorama „Jaunystė“, 1983 m.)
Besiskundžiantieji, kad sunku pamatyti lietuviškus filmus, tegu ilgam įsikuria Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje, kur atidaryta paroda „Lietuvos kinas. 1909-2009“. Atrodo, kad svarbiausia čia yra vaidybiniai, dokumentiniai, animaciniai įvairiausių metų filmai ir net nebyli kino kronika.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai