Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

LKS pagerbė geriausius metų filmus


Kronika


7MD informacija

Share |
Režisierius Gytis Lukšas.
7MD archyvo nuotrauka
Lietuvos kinematografininkų sąjungos apdovanojimas už geriausią 2008-2009 metų kinematografijos kūrinį praėjusio penktadienio vakarą buvo įteiktas vaidybinio filmo „Duburys“ (rež. Gytis Lukšas) kūrybinei grupei už vizualinę kalbą.

Geriausiu dokumentiniu 2009 metų filmu pripažinta Julijos ir Rimanto Gruodžių juosta „Upė“.


Šiemet į tradicinę premiją pretendavo dviejų vaidybinių ir trijų dokumentinių filmų kūrėjai, atrinkti iš keturiolikos konkursui pateiktų kino darbų. Be apdovanotųjų į finalą taip pat pateko Igno Miškinio vaidybinis filmas „Artimos šviesos“, Justino Lingio dokumentinis filmas „Pasijutau lietuviu esąs“ ir Algirdo Tarvydo dokumentinė juosta „Kūrybos erdvė“.


Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejuje vykusiose iškilmėse premijuotų filmų kūrėjams įteikta dailininko Eduardo Daukanto sukurta (ir jo sūnaus Simono Daukanto pagaminta) skulptūrėlė bei laureato pažymėjimas.


Renginio metu pirmą kartą įteiktas ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus įsteigtas apdovanojimas „Pėda, palikta Lietuvos kino istorijoje“. Jis bus skiriamas žymiausiems ir svarbiausiems Lietuvos kino meno kūrėjams. Pirmąjį muziejaus apdovanojimą - iš vario išlietą simbolinę pėdą - atsiėmė kino operatorius Jonas Gricius.


Baigus istorinio pastatų komplekso rekonstrukciją, muziejaus kieme planuojama atidaryti apdovanotųjų režisierių, operatorių, aktorių ir kitų žymių kino pasaulio atstovų bronzoje įspaustų pėdų alėją.


LKS inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.47 (876), 2009-12-25

Versija spausdinimui

Komentarai

faCMssKrnaIbaA, 2011-05-03 07:37

Real brain power on dsilpay. Thanks for that answer!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti