Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

„Stebuklų laukas“ festivalyje „Hot Docs“


Kronika


7 MD

Share |
„Stebuklų laukas“
Mindaugo Survilos dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“ atrinktas į didžiausią Šiaurės Amerikos dokumentinių filmų festivalį „Hot Docs“.

„Monoklio“ studijoje  sukurtas „Stebuklų laukas“ buvo atrinktas iš daugiau nei 2 tūkstančių dokumentinių filmų ir bus rodomas vienoje iš 11 festivalio „Hot Docs“ programų „World Showcase“. Filmą pristatys režisierius Mindaugas Survila.

 

Jau devynioliktus metus Toronte vykstantis festivalis šių metų balandžio 26 – gegužės 6 d. kvies žiūrovus bei kūrėjus iš viso pasaulio pamatyti 189 dokumentinius filmus iš daugiau nei 50 valstybių. Festivalyje bus išdalinta 14 apdovanojimų, kurių bendra vertė siekia 81 tūkstantį dolerių. Taip pat bus paskirtas jau devintus metus teikiamas garsaus Kanados režisieriaus Dono Haigo apdovanojimas.

 

Festivalio „Hot Docs“ metu taip pat vyks įvairios konferencijos ir „The Doc Shop“ – filmų pristatymas tarptautinei rinkai bei prodiuserinėms kompanijoms iš įvairių pasaulio šalių.

 

„Stebuklų laukas“ pasakoja apie žmones, daugiau nei dvidešimt metų gyvenančius Budos miške, esančiame netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Filmas Lietuvoje atidarė Kauno kino festivalį, tarptautinė jo premjera įvyko Triesto kino festivalyje (Italija). Filmas buvo pristatytas „Doc Point“ festivalyje Taline bei Helsinkyje, juo susidomėjo garsi prodiuserinė kompanija „Deckert Distribution“, užsiimanti filmų platinimu tarptautinėje rinkoje.

 

„Monoklio“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.13 (981), 2012-03-30

Versija spausdinimui

Komentarai

eOaccKUV, 2012-04-27 17:20

gerai tame filme sake, jei kazkam tai nekpnitaa ar šlykštu, tegul pabando kelias dienas ar savaites nuo to susilaikyt Šiaip tas filmas geras ta prasme, kad labai įtaigiai atvaizduoja tu nepopuliariuju profesiju atstovu kasdienybe, santyki su aplinka, jų pačių požiūrį į savo darbą, šeimos narių, draugų požiūrį į juos.. Kažkam valyti tuoletus, kremuoti lavonus taip natūralu kaip dirbti statybose ar konsultantu prekybos centre. Aišku, kad tėvui/žmonai/vaikui gėda kažkam pasakyti, kad jo sūnus/vyras/tėvas yra šūdvežys, bet kažkas turi dirbti ir šitą darbą Ne tik dirbti, bet ir nesigėdyti jo, laikyti tai labai rimtu ir atsakingu darbu. Na, o kokie nuotykiai ir problemos iškyla šio darbo metu, čia jau kita įdomi filmo dalis

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti