Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Filmų apie meilę savaitė „Skalvijoje”


Anonsas


7 MD

Share |
„Yves Saint Laurent. Beprotiška meilė“
Vasario 13–19 d. „Skalvijos“ kino centre rengiama filmų apie meilę savaitė. Jos programoje – filmai apie meilę įvairaus amžiaus ir pomėgių žiūrovams.

 

„Filmai apie meilę visada buvo vieni laukiamiausių ir populiariausių tarp žiūrovų, todėl nusprendėme vieną vasario savaitę skirti jiems. Tai nėra tradicinės meilės istorijos, jos stebina, kartais šiek tiek provokuoja, kartais apverčia pasaulį aukštyn kojomis, tačiau apima labai daug jausmų“, – sako „Skalvijos“ kino centro direktorė Vilma Levickaitė. 

 

Jaunuosius kino žiūrovus turėtų sudominti talentingo Kanados režisieriaus Xaviero Dolano juosta „Įsivaizduojamos meilės“ (2010), kurią jis susuko būdamas vos 21-erių. Itin stilingai nufilmuota dramatiška istorija panardina į meilės trikampį, tirštą emocijų, aistros ir kovos dėl dėmesio. Emocinę juostos įtaigą sustiprina puiki jaunųjų aktorių vaidyba. Vieną iš pagrindinių vaidmenų juostoje sukūrė pats režisierius.

 

Besidominčius prancūzų kultūra ir bent kartą girdėjusius Yves’o Saint-Laurent’o pavardę patrauks dokumentinis filmas „Yves Saint Laurent. Beprotiška meilė“ (rež. Pierre Thoretton, 2010). Istorija apie XX a. mados genijų pasakojama remiantis Pierre’o Bergé, kurį su menininku siejo per penkis dešimtmečius trukęs meilės ryšys, prisiminimais. Juos papildo Y. Saint-Laurent’o ir P. Bergé bendrai surinkta meno kūrinių kolekcija bei simbolinis atsisveikinimas su ja po kūrėjo mirties.

 

Stilingas muzikinis filmas „Mylimieji“ (rež. Christophe Honore, 2011) suteiks galimybę susitikti su mėgstamais prancūzų aktoriais Catherine Deneuve, jos dukra Chiara Mastroianni, Louis Garreliu. Filmo istorija supina kelis dešimtmečius ir skirtingus miestus. Režisierius Christophe Honore nuo mažens yra didis Jacques’o Demy filmų gerbėjas, todėl savo filmais simboliškai tęsia „Šerburo lietsargių“ ir kitų Demy filmų temas bei stilių.

 

Į šiuos bei kitus „Skalvijoje“ rodomus filmus žiūrovai kasoje gali įsigyti specialius bilietus, skirtus mylintiems ir mylimiems. Šie bilietai galioja į bet kurį „Skalvijoje“ rodomą filmą iki liepos mėnesio.

 

„Skalvijos“ inf.


„7 meno dienos“ Nr.5 (973), 2012-02-03

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti