Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Graužinis

Viskas galėjo būti gerai

Sigita Ivaškaitė
„Ir vėl viskas bus gerai“. Dmitrijaus Matvejevo nuotr.
Jau dabar galime teigti, kad šis teatro sezonas priklauso atgijusiam Nacionaliniam dramos teatrui. Teigiamai ar ne, bet iš esmės gyvai reaguota į visas premjeras, galbūt išskyrus kiek pro pirštus praleistą Yannos Ross „Chaosą“. Šiaip ar taip, teatras įgyvendino tai, kas pastaruoju metu dažnai pamirštama, – premjeromis pradėjo formuoti konceptualų repertuarą, kuriame ryškiai matyti pasirinkta teminė (šiuo atveju – socialinė) linija. Pradėję sezoną teatro fojė, lyg „apšildydami“ visą pastatą, vėliau perėję į Mažąją salę ir tik tuomet Didžiojoje pristatę du epinio užmojo kūrinius, artėjant pavasariui kūrėjai ir vadovai nusprendė leisti visiems atsikvėpti ir nusišypsoti.

Cezaris Graužinis skelbia: „Ir vėl viskas bus gerai“

7 MD
Režisierius Cezaris Graužinis. D.Matvejevo nuotr.
2012 m. vasario 24 ir 25 d. Lietuvos nacionalinio dramos teatro Didžiojoje salėje įvyks spektaklio „Ir vėl viskas bus gerai“ premjera. Cezaris Graužinis ne tik režisuoja spektaklį – jis pats parašė inscenizaciją pagal garsaus prancūzų intelektualo, vieno svarbiausių tarpukario prancūzų dramaturgų Jeano Giraudoux (1882–1944) pjesę „Šajo pamišėlė“.

„Šajo pamišėlė”

7 MD
Jean Giraudoux
Lietuvos nacionalinis dramos teatras vasario 24 ir 25 d. pristatys premjerą „Ir vėl viskas bus gerai“. Režisierius Cezaris Graužinis ne tik stato šį spektaklį, bet ir parašė jo inscenizaciją pagal garsaus prancūzų rašytojo, dramaturgo Jeano Giraudoux pjesę „Šajo pamišėlė“. Plačiau pristatome Jeaną Giraudoux – žinomą XX a. prancūzų rašytoją intelektualą.

Nutolę ir prisišlieję

Konstantinas Borkovskis
Spektaklis patiems mažiausiems „Lai lai lai“. Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka
Penkių jaunų aktorių ansamblis, pasivadinęs „cezario grupe“ (mažąja raide!), pradėjo naują sezoną poezijos spektakliu „Nutolę toliai“ ir premjeriniu vaidinimu vaikams „Lai lai lai“.

Nakties vienatvėje

Milda Brukštutė
Cezaris Graužinis. D.Matvejevo nuotr.
Kai kurie dalykai tyliai ateina ir praeina, tarytum bijotų sugriauti jau nusistovėjusią įvykių eigą, savotišką trumpalaikiškumo harmoniją.

Teatras „cezario grupė“ intensyviai ruošiasi premjerai

7 MD
„cezario grupė”
i Šiemet rugsėjo 6 d. poetui Pauliui Širviui būtų sukakę 90 metų. Jubiliejaus proga režisieriaus Cezario Graužinio vadovaujamas teatras „cezario grupė“ rengia poezijos spektaklį „Nutolę toliai“, kurio premjera bus rodoma Vilniuje, „Menų spaustuvėje“, rugsėjo 3 ir 5 dienomis.

Teatro sezono pabaiga atneša naują pradžią

7 MD
„Bernardos Albos namai“
Birželis tik visai neseniai tapo teisėtu teatro sezono pabaigos mėnesiu – daugelis teatrų vis dar linkę paskutinius sezono spektaklius pristatyti gegužę. Tačiau birželis „Menų spaustuvėje“, šiemet atsisveikindamas su sezonu, dovanoja ir gražią pradžią, tarsi įvadą į rudens sezoną, ir kartu – scenos naujokų krikštą.

Cezario Graužinio spektaklis šiuolaikinės dramaturgijos festivalyje

7 MD
„Viskas arba nieko“
Birželio mėnesį Vokietijos Vysbadeno mieste vyks jubiliejinė dešimtoji teatro bienalė pavadinimu „Naujos pjesės iš Europos“ („Neue Stücke aus Europa“). Tai vienintelis teatro festivalis, pristatantis geriausius Europos spektaklius, sukurtus tik pagal šiuo metu gyvenančių dramaturgų kūrinius.

Graikijos sostinėje – Cezario Graužinio spektaklis

7MD informacija
Aktorė Maria Papadopoulou spektaklyje „de Sadas – Žiustinai“
Balandžio 28 d. Atėnuose naują spektaklį pristatė režisierius Cezaris Graužinis.

Nepatirto teatro patyrimas

Rasa Vasinauskaitė
Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka
Cezaris Graužinis yra vienas iš tų režisierių, kurie štai jau keliolika metų kuria savo teatrą, bet turėdami kraitėje daugybę spektaklių tarsi nepriklauso lietuviškai scenai. Ir jis pats, pastaraisiais metais neretai statantis svetur, dažniau ten sulaukia geresnių žodžių, palaikymo.

„Bučiuoju, Oskaras“

7MD informacija
„Domino“ teatras pristato unikalią premjerą - lyrinę komediją „Bučiuoju, Oskaras“ Erico Emmanuelio Shmitto apysakos „Oskaras ir ponia Rožė“ motyvais. Spektaklio premjera įvyks kovo 12, 13 d. Vilniuje ir kovo 31 d. Klaipėdoje.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai