Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
LMTA

Europos kino studentai vėl traukia į Lietuvą

7 MD
„Vasaros „Media“ studija 2012“
Birželio 17 d. Juodkrantėje keturioliktą kartą prasidėjo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rengiamas tarptautinis projektas „Vasaros MEDIA studija 2012“. Iki liepos 1 d. bendram darbui jis sutelks studentus iš penkiolikos Europos Sąjungos šalių bei daugiau nei iš trisdešimties aukštųjų mokyklų.

Muzikinės puotos atskambiai

Dana Palionytė
Jurgis Karnavičius. Nuotrauka iš LMTA archyvo
Profesorius Jurgis Karnavičius (1912–2001) buvo autoritetų autoritetas daugeliui muziką studijavusiųjų, žinoma, ir man.

Antrasis Šoblės kino festivalis – pirmosiomis pavasario dienomis

7 MD
Šoblės kino klubas pristato antrąjį Šoblės kino festivalį ir kviečia visus, neabejingus kinui, pasižiūrėti naujausius Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) studentų darbus. Festivalis vyks kovo 1–2 d. LMTA Sluškų rūmuose (Kosciuškos g. 10).

Profesionalios aktorystės pradžia – be studentiškų etiudų

7 MD
„Markizė de Sad“ D. Matvejevo nuotr.
Į „grupę 36“ susibūrę režisieriaus Jono Vaitkaus mokiniai žengia profesionalios scenos link. Birželio pradžioje Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) dramos aktorių kursas plačiajai publikai pristatys penkis baigiamuosius darbus.

Atlikimo meno platybėse

Nerdinga Letulė
Gegužės 19 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vargonų salėje vyko Linos Navickaitės-Martinelli knygos „Pokalbių siuita. 32 interviu ir interliudijos apie muzikos atlikimo meną“ pristatymas. Ši pirmoji autorės monografija tapo leidyklos „Versus Aureus“ 500 knyga, be to, pelnė Onos Narbutienės premiją Lietuvos kompozitorių sąjungos geriausių 2010-ųjų muzikologijos darbų konkurse.

Iš autobiografinių eskizų

Juozas Gaudrimas
Juozas Gaudrimas. Nuotrauka iš LMTA archyvo
Istorija kartais lėčiau, kartais greičiau verčia savo lapus. Kai į juos daugiau kas įrašoma, jie intensyviau pildomi - apsukos spartėja ir dar greičiau užmarštin keliauja įvykiai, žmonės, laiko tarpsnio pojūtis. Daug ką iš praeities esame atidėję į sunkiau pasiekiamas lentynas ar tiesiog nukišę į stalčių dugną. Prie savęs, patogesnėje vietoje, laikome dabartį, kuri kasdien neša nauja. Tačiau praeitis iš tikrųjų visada yra su mumis, kartais tik primindama, kas kadaise buvo svarbu, kartais atverdama dar nežinomus, niekad nepažintus dalykus, retkarčiais ir išminties pamokydama.

Händelio klajonės Akademijos labirinte

Jūratė Katinaitė
Vilija Mikštaitė (Kserksas). Tautvydo Strazdo nuotrauka
Teatleidžia man mielas skaitytojas, kad recenziją pradėsiu ne nuo spektaklio, o nuo spaudos konferencijos sukeltų įspūdžių. Tikrai jų nebrukčiau, jei konferencijoje išgirsti dalykai nebūtų lėmę spektaklio vertinimo ir šio teksto tono bei išdavikiškai apnuoginę švietimo reformos krečiamos Akademijos įsisenėjusių ligų.

Sostinės vandens muzika

7MD informacija
Gedimino Bartuškos (ELTA) nuotrauka iš VEKS'o archyvo
Rugsėjo 19 d. 19 val. Vilniuje, Neries krantinėje prie Baltojo tilto, Lietuvos muzikos ir teatro akademija su partneriu - Linco (Austrija) Antono Brucknerio muzikos, teatro ir šokio universitetu - rengia įspūdingą renginį netradicinėje erdvėje. Koncertas „Sostinės vandens muzika“ yra tarptautinis muzikinis projektas, kurio idėja - sujungti abi šių metų Europos kultūros sostines, Vilnių ir Lincą, bendrais koncertais. Neries pakrantėje skambės kūriniai, susiję su vandens idėja.

Intymios šokio išpažintys

Goda Rupeikaitė
„4 su puse vizijos. Supratimai“
Balandžio 8 d. „Menų spaustuvėje“ buvo pristatytos dvi šokio monospektaklių premjeros - jaunųjų kūrėjų Jonės Dambrauskaitės, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) trečio kurso studentės, ir Tautvilo Gurevičiaus, prieš porą metų baigusio LMTA aktoriaus šokėjo bakalauro studijas, debiutai.

Teatrologijos studijos

7MD informacija
Lietuvos muzikos ir teatro akademija neseniai surengė atvirų durų dieną. Tarp pristatytų pagrindinių (bakalauro) dieninių studijų, kurias paskelbė Teatro ir kino fakultetas, yra ir teatrologijos specialybė.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai