Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Austrija

Vokiečių kino dienos

7 MD
„Miego liga”
Susipažinti su naujausiais filmais iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos vėl kviečia Vokiečių kino dienos, kurios vyks vasario 2–24 d. Vilniuje („Skalvijos“ kino centre ir kino teatre „Pasaka“, vasario 2–8 d.), Kaune (kino teatre „Romuva“, vasario 9–15 d.) ir Klaipėdoje (Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose, vasario 17–24 d.). Jau tradiciniu tampantį renginį pristato Goethe’s institutas kartu su Austrijos ambasada Vilniuje ir Šveicarijos ambasada Latvijoje ir Lietuvoje.

Atlikėjai iš Austrijos pristato „degeneracinę muziką“

7 MD
Anna-Maria Pammer
„Jų žodžiais galima tikėti; jie jų laikysis“, – apie nacionalsocialistus 1933 m. pasakė austrų rašytojas, satyrikas Karlas Krausas. Ir tai buvo tiesa. Įgyvendinant Trečiojo Reicho kultūros politiką, daugybė menininkų buvo šmeižiami, persekiojami ar net nužudyti.

Kūrinai iš kitos kultūros sostinės

Kęstutis Šapoka
Astrid Esslinger. „Aš nenoriu darban, nes pirmenybę teikiu miegui“. J. Anieliaus nuotrauka
Būti kultūros sostine reiškia pervirškinti daugybę renginių ir visokių proginių parodų, kurių galbūt šiaip niekada ir neišvystume. „Arkos“ galerijoje eksponuojama nemaža Linco menininkų kūrybos paroda priskirtina prie tokių proginių parodų ir nedrįstu vienareikšmiškai pasakyti, ar ji labiau reikšminga kaip bendradarbiavimo faktas, ar yra ir svarbus meninis įvykis. Sunku adekvačiai įvertinti bendrą šios parodos ir atskirų menininkų lygį nežinant konteksto. Reikia kliautis nuojauta, nes informacijos apie šiuos dailininkus taip pat negausu.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai