Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Letulė

Nėra prasmės rašyti į stalčių

Nerdinga Letulė
Mindaugas Urbaitis. Gintauto Kažemėko nuotr.
Kompozitorius Mindaugas Urbaitis atšventė 60-metį, birželio 20 d. Taikomosios dailės muziejuje įvyko jo autorinis kūrybos vakaras. Su kompozitoriumi bendravome koncertui dar neprasidėjus.

Ne tik apie Stanislavskio premiją

Nerdinga Letulė
Faustas Latėnas
Fausto Latėno pristatyti nereikia. Tad, praleidę iškilmingą įžangą, tiesiog pasikalbėkime, pasidžiaukime laimėjimais, pasidomėkime naujomis pareigomis ir jų įtaka kūrybos procesui. Kada dar, jei ne dabar, artėjant šv. Kalėdoms, rasime geresnę progą aptarti praėjusius metus ir artimiausius planus.

Atlikimo meno platybėse

Nerdinga Letulė
Gegužės 19 d. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos vargonų salėje vyko Linos Navickaitės-Martinelli knygos „Pokalbių siuita. 32 interviu ir interliudijos apie muzikos atlikimo meną“ pristatymas. Ši pirmoji autorės monografija tapo leidyklos „Versus Aureus“ 500 knyga, be to, pelnė Onos Narbutienės premiją Lietuvos kompozitorių sąjungos geriausių 2010-ųjų muzikologijos darbų konkurse.

Bažnytinės muzikos lobiai

Nerdinga Letulė

Dvynukės. Gaida ir Obertonai

Nerdinga Letulė
Šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“ praėjusią savaitę skambėjo jau dvidešimtąjį kartą. Jei Feliksas Bajoras būtų priėmęs kūdikį, Mindaugas Urbaitis keitęs sauskelnes, Šarūnas Nakas mokęs abėcėlės, o Tomas Žiburkus bandęs suvaldyti paauglystės kvailystes, tai Remigijus Merkelys šiuo metu jaudintųsi dėl studento ateities. Vis dėlto 2010 metų festivalis išskirtinis ne tik jubiliejumi, bet ir Rūtos Stanevičiūtės parengta knyga „Gaidos obertonai 1991–2009. Recenzijos, pokalbiai, reminiscencijos“.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai