Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Povilionienė

Filmo apie Veroniką Povilionienę pristatymas

7 MD
Vilniaus etninės kultūros centras lapkričio 29 d. (antradienį) 18 val. kviečia į Vilniaus universiteto teatro salę (Universiteto g. 3), kur įvyks dainininkės Veronikos Povilionienės jubiliejui skirto Vyto Plytniko filmo „Smilgos uoga“ pristatymas.

Muzikologijos barų naujienos

Rima Povilionienė
Jubiliejinę dešimties metų sukaktį 2009 m. paminėjusi mokslinių straipsnių rinktinė „Lietuvos muzikologija“ šiemet pasirodo rimtu vienuoliktu tomu, kurio dvylika naujų publikacijų tęsia fundamentinius muzikos meno tyrimus.

Apie kelias premjeras

Rima Povilionienė
Raimondas Sviackevičius
Praėjo dar vieni metai. Tradiciškai daromos metinės suvestinės, ataskaitos. Kas padaryta, kas nepadaryta, kas buvo nauja, o kas taip ir nepasikeitė. Pirmoji metų diena - lyg naujas atskaitos taškas, o iki jos karštligiškai stengiamės nuveikti visus nepadarytus darbus. Kalendorinis suskirstymas giliai įsismelkęs. Praėjus metams gręžiamės atgal. Lyg to reikėtų, kad toliau eitume į priekį. Vis dėlto gerai, dar viena dingstis mąstymams ir apmąstymams, kad ir kylantiems iš suvestinių ar ataskaitų.

Puoselėjant tradiciją

Rima Povilionienė
Stasys Vainiūnas
Rugsėjo 25 d. Vilniaus kongresų rūmuose vyks simfoninės muzikos koncertas, skirtas Stasio Vainiūno 100-osioms gimimo metinėms. Koncerte dalyvaus pianistė Birutė Vainiūnaitė, smuikininkė Saulė Rinkevičiūtė, Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos Martynas Staškus.

Muzikinio absoliuto palytėti

Rima Povilionienė
Aleksandras Toradzė ir Juozas Domarkas. M. Aleksos nuotr.
Pastaruoju metu, atrodytų, visi sutartinai veržiasi diržus. Ne išimtis ir tryliktasis Vilniaus festivalis (galbūt dėl to paties, gal ir ne), pasiūlęs vos šešių koncertų programą. Bet ne apie kiekybę norėtųsi kalbėti šį kartą.

Tarp modernumo ir tradicijų

Rima Povilionienė
Asmik Grigorian (Violeta), Vytautas Juozapaitis (Žoržas Žermonas) M. Aleksos nuotr.
Gegužės 8 d. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre įvyko G. Verdi operos „Traviata“ premjera. Pastatymo muzikinis vadovas Robertas Šervenikas, režisūrą ir choreografiją kūrė Chen Shi-Zhengas, dekoracijų dailininkas Waltas Spangleris, kostiumų autorė Elizabeth Caitlin Ward, šviesų dizaineriu pakviestas Scottas Zielinskis, vaizdo projekcijoms - Leigh Haas.

Pasaulio muzikos veidrodis?

Rima Povilionienė
Hakan Hardenberger ir Peter Eötvös
Lietuvos muzikinę bendruomenę šis ruduo, galima sakyti, ypač pamalonino ir praturtino. Spalio 21- 25 d. vyko pasaulio muzikos semiotikų kongresas ICMS, nes garbė organizuoti jubiliejinį - jau dešimtą - renginį buvo patikėta Lietuvai. Artėjant 2009-iesiems, Vilniaus - Europos kultūros sostinės metams, tapome ir dar vieno pasaulinio renginio Meka: ISCM „Pasaulio muzikos dienos" šiais metais surengtos Vilniuje. Kaip skambiai pabrėžta, tai „apskritai pirmosios ISCM „Pasaulio muzikos dienos" šiame Europos regione".



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai