Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Geniušas

Pilnatvės valandos

Edmundas Gedgaudas
Rimas Geniušas (1920 08 28 – 2012 02 01)
Rimas Geniušas gimė Petrapilyje, Juozo Geniušo ir Stasės Blaževičiūtės-Geniušienės šeimoje. 1921 m. šeima įsikūrė Kėdainiuose, kur tėvas mokytojavo gimnazijoje ir Lietuvos mokytojų seminarijoje. Jo būta talentingo jaunimo ugdytojo, istorijos vadovėlių autoriaus. Teatro ir literatūros trauką rodo dar Petrapilyje rašyti „Scenos vaizdeliai vaikų teatrui“, o ir vėliau parašė vienaip ar kitaip su netiesmuku ugdymu, scena, aktoriškumu susijusių darbų.

Jos vieta buvo ypatinga

7 MD
Irena Geniušienë. Beatričės Grincevičiūtės portretas. Iliustracija Vidos Krakauskaitės knygai „Dainorėlis 2“. 1994 m.
Beatričė Grincevičiūtė (1911–1988) paliko gilų ir savitą pėdsaką lietuvių profesionaliojoje vokalinėje muzikoje. Nepamirštamo, savito balso dainininkė, žavėjusi savo interpretacijomis bei gilia muzikos pagava. Unikali asmenybė, traukusi prie savęs žmones, per meną mezgusi ryšius ne tik su žmonėmis, bet ir tarp žmonių, tarp kultūrų. Nereginti, bet buvusi stipresnė už mus, reginčiuosius.

Chopino odisėja filharmonijoje

7MD informacija
Philippe Giusiano. M. Aleksos nuotr.
Išryškindama Fryderyko Chopino gimimo 200-ąsias metines, vasario 20, 24 ir kovo 3 dienomis Lietuvos nacionalinė filharmonija rengia trijų vakarų ciklą, kurio koncertus simboliškai galima apibūdinti kaip „Senasis Chopinas“, „Naujasis Chopinas“ ir „Jaunystės Chopinas“.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai