Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Gavenonis

Vienodi ir išskirtiniai vaikai

Milda Brukštutė
„Šitas vaikas“. K.Žičkytės nuotr.
Per pusantros valandos susipina daugybė temų ir gyvenimų, nes scenoje – tam tikras kaleidoskopas: įvairiausių žanrų ir netgi (ne)profesionalumo lygių mišinys. Taip Nacionalinio dramos teatro scenoje interpretuojama prancūzų dramaturgo ir režisieriaus Joelio Pommerat pjesė „Šitas vaikas“, taip pat pasižyminti kaleidoskopiškumu – vietoje vientisos istorijos pateikiamos dešimt tarpusavyje nesusijusių scenų ta pačia tėvų ir vaikų santykių tema.

Skausminga tėvų ir vaikų akistata

7 MD
Joël Pommerat
Lietuvos nacionalinis dramos teatras vasario 2, 3 d. pristatys garsaus prancūzų dramaturgo ir režisieriaus Joelio Pommerat pjesės „Šitas vaikas“ sceninį variantą, kurį su Lietuvos muzikos ir teatro akademijos antrojo kurso studentais rengia aktorė Viktorija Kuodytė ir Dainius Gavenonis.

Laisvas žmogus būna vienišas

Daiva Šabasevičienė
Jūratė Paulėkaitė. Spektaklio „Visuomenės priešas" scenografijos eskizas
Jonas Vaitkus: „Mes nesame lygūs nei įgimtomis savybėmis, nei darbštumu ir valia pasiektais rezultatais. Mes ne broliai - net jeigu esame kraujo broliai. Galime tapti broliais tik pūdą druskos kartu suvalgę. Mes nelaisvi nuo pradėjimo iki paskutinio atodūsio. O ką jau kalbėti apie dvasios dalykus. ”

Berniukai suaugo

Živilė Pipinytė
„Artimos šviesos“
Mano vaikystėje buvo populiarus vienas pokštas: pavaišinti saldainiu ir stebėti, kaip gražiai padėkojusi ir išvyniojusi spindintį popieriuką nusivylusi auka ras tik tuštumą.

Kelionė su „Hamletu“

7 MD
Kiek vaidmenų "Hamlete" vaidina Dainius Gavenonis? Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka
Gegužės pradžioje Kroatijoje, Rijekos mieste vykusiame prestižiniame teatrų festivalyje, OKT teatro spektaklis „Hamletas“ susižėrė keturis pagrindinius apdovanojimus. Tarp jų - ir aukščiausias aktoriaus Dainiaus Gavenonio indėlio į šį spektaklį įvertinimas. Tad pokalbis su aktoriumi skirtas šiai progai, šiam vaidinimui ir jo vaidmenims šiame spektaklyje.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai