Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Festivalis Gaida

Tarp minimalizmo ir maksimalizmo vijų „Gaidoje“

Eleonora Černiauskaitė
Kompozitorė Rūta Vitkauskaitė. R.Danisevičiaus nuotr.
Solistas su šešiolika rankų ir kontrabosas su trisdešimt dviem stygomis. Ar tai įmanoma? Taip, jei visa tai vyksta šiuolaikinės muzikos festivalyje „Gaida“.

„Gaida 2011“ – skirtingi muzikos poliai

7 MD
Minimalizmas ir maksimalizmas muzikoje – tarp šių dviejų skirtingų muzikos polių šiais metais judės didžiausio Lietuvos tarptautinio šiuolaikinės muzikos festivalio „Gaida“ muzikinė švytuoklė.

Festivalyje „Gaida“ – vienas geriausių pasaulio kvartetų

7 MD
„Quatuor Diotima“
Lietuvos šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“ sostinės melomanams pristato vieną geriausių pasaulio styginių kvartetų „Quatuor Diotima“ iš Prancūzijos.

Garsinių vizijų architektas

7 MD
Kompozitorius, graikų kilmės prancūzų avangardistas Iannis Xenakis (1922–2001)
Spalio 21–29 d. vyks 21-asis tarptautinis šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“. Tradiciškai festivalio scenose skambės daug naujos lietuviškos muzikos, ją atliks geriausi Lietuvos ir užsienio atlikėjai: simfoniniai orkestrai, ansambliai, solistai.

Savaitė šiuolaikiškumo

Ilmė Vyšniauskaitė
Rūta ir Zbignevas Ibelhauptai. Edvardo Volgino nuotrauka
Smėlio laikrodžiai jau persivertė į kitą pusę, todėl dabar atėjo metas stimuliuoti atminties ląsteles, sklaidyti sąsiuviniuose tūnančius minčių juodraščius, kad galėtum prisiminti viską, kas įvyko per tą savaitę.

Dvynukės. Gaida ir Obertonai

Nerdinga Letulė
Šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“ praėjusią savaitę skambėjo jau dvidešimtąjį kartą. Jei Feliksas Bajoras būtų priėmęs kūdikį, Mindaugas Urbaitis keitęs sauskelnes, Šarūnas Nakas mokęs abėcėlės, o Tomas Žiburkus bandęs suvaldyti paauglystės kvailystes, tai Remigijus Merkelys šiuo metu jaudintųsi dėl studento ateities. Vis dėlto 2010 metų festivalis išskirtinis ne tik jubiliejumi, bet ir Rūtos Stanevičiūtės parengta knyga „Gaidos obertonai 1991–2009. Recenzijos, pokalbiai, reminiscencijos“.

Festivalis „Gaida '09“ - šiuolaikinio miesto magija

7MD informacija
Spalio 24 d. prasideda jau devynioliktą kartą Vilniuje vyksiantis svarbiausias Lietuvoje šiuolaikinės muzikos festivalis „Gaida“, kurio pasirinkta tema šįmet, Vilniui tapus Europos kultūros sostine, yra miestas. Festivalis prabils apie miestus, jų garsus, savitumus ir įvairias jų prasmes, inspiravusias garsius pasaulio kompozitorius bei nemažą būrį lietuvių muzikos kūrėjų.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai