Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Kučinskaitė

Šalis kaip ženklas ir suvenyras

Justina Kučinskaitė
Krista Leesi ir Heinas Prunsveltas
Šį kartą tekstilės naujovėmis besidominti galerija pristato žaismingą estų dueto parodą. Ji skirta šalies nepriklausomybės 20-ies metų jubiliejui pažymėti, o taip pat simboliškai prisideda prie Talino – Europos kultūros sostinės 2011 renginių. Menininkai Krista Leesi ir Heino Prunsveltas atsisako tokioms progoms įprasto oficiozinio stiliaus ir tris galerijos sales pripildo įvairių epochų Estijos simbolių, ženklų ir atributų.

Debiutų vieta

Justina Kučinskaitė
Jurge Pociūte-Skiauteriene ir „Antigalerijos” ekspozicija
Gruodžio 17-19 d. atsitiktinai užsukę į Barboros Radvilaitės g. 7 namo antrąjį aukštą, galėjote atsidurti jaukioje meno mugės atmosferoje. Ten buvo įsikūrusi „Antigalerija“ - mažomis kainomis stebinanti jaunų nežinomų menininkų darbų mugė.

Neištirta žemė

Justina Kučinskaitė
Antrojo aukciono „Vartų“ galerijoje ekspozicijos fragmentas
Turbūt čia kaltos Kalėdos, bet tikiuosi, kad drauge tai ir nedrąsus atsigaunančios ekonomikos, pamažu atsirandančios meno rinkos požymis. Per kelias savaites Vilniuje, kur, kaip nuolat tvirtinama, nėra meno rinkos, spontaniškai įvyko kelios rimtos iniciatyvos, susijusios su meno kūrinių prekyba.

Lietuviški šaltibarščiai

Justina Kučinskaitė
Šiuolaikinio Lietuvos meno projekto „LITHUANIA, right?“ metu, bendradarbiaujant su Šiuolaikinio meno centru, galerijomis „Tulips&Roses“ ir „Artifex“, įvairiose Poznanės erdvėse buvo pristatyti Lietuvos menininkai: Darius Mikšys, Antanas Gerlikas, Tomas Danilevičius, Juozas Laivys, Jūratė Kazakevičiūtė.

Tarptautinis meno terminalas

Justina Kučinskaitė
Kate Rhode. Instaliacijos „Keistas krovinys" fragmentas. 2008 m.
Parodos paantraštė „5 žemynai, 10 bienalių, 20 menininkų" žada ekskursiją po garsiausias šiuolaikinio meno bienales. Šia paroda Šiuolaikinio meno centras pasitinka Vilniaus - kultūros sostinės metus. Parodos kuratorius Simonas Reesas pasirinko turizmo paslaugų terminiją: „code share" reiškia bendradarbiavimą tarp avialinijų bendrovių, kurios tarpusavyje pagal susitarimus dalijasi keleivių sąrašais ir sujungia skrydžių reisus, kai tai finansiškai pasiteisina.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai