Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Monobaltija

„MonoBaltija“: formos ir spalvos

Daiva Šabasevičienė
„De Sadas – Žiustinai“
Penkias dienas vykstantis renginys – pati tikriausia teatro laboratorija: rodomi spektakliai, o po jų susitinkama su žiūrovais ir aktyviai diskutuojama. Aleksandras ir Stanislovas Rubinovai, į festivalį sukvietę trylika profesionalių spektaklių iš vienuolikos šalių, sudarė sąlygas įvertinti šiandieninę monospektaklių situaciją. Atrodo, kad susvetimėjusiame pasaulyje monodramos tampa vis reikalingesnės, konkuruoja su kitų tipų spektakliais, įgaudamos pačių įvairiausių formų ir spalvų.

„MonoBaltijos“ sprintas 2

Rasa Vasinauskaitė
„Klamo karas“
Vieno aktoriaus spektaklį galima prilyginti sprintui. Maždaug per valandą aktorius turi „nubėgti“ tokį atstumą, kokį kitame įveikia per kelias. Nė vienas geras monospektaklis neįsivaizduojamas be veiksmo dinamikos ir vaidybos intensyvumo, dramaturginės situacijos koncentracijos ir režisūrinių sprendimų taiklumo. Na, o šių grandžių stiprumą ir tamprumą patikrina žiūrovai.

„MonoBaltijos“ sprintas 1

Rasa Vasinauskaitė
Roger Westberg „Tragiška komedija“
Kauno kamerinio teatro organizuojamo festivalio emblemoje pavaizduotas žmogeliukas tampa tikru sprinteriu. Šiemet antrą kartą vykęs tarptautinis vieno aktoriaus teatro festivalis „MonoBaltija“ regisi ne tik sustiprėjęs, bet ir pasipildęs naujais vardais.

Baigėsi festivalis „MonoBaltija“

7MD informacija
Festivalio „Monobaltija” laureatas aktorius Péteris Schereris iš Vengrijos
Gegužės 9 d. Kaune baigėsi penkias dienas trukęs 2-asis tarptautinis vieno aktoriaus teatro festivalis „MonoBaltija“, kurį rengė Kauno kamerinis teatras.

Kaune antrąkart vyks „MonoBaltija“

7MD informacija
Peter Scherer spektaklyje „Klamo karas“
Pernai gegužės mėnesį Kaune įvykęs pirmasis tarptautinis vieno aktoriaus teatro spektaklių festivalis „MonoBaltija“, organizuotas Kauno kamerinio teatro, įrodė, kad monospektaklio galimybės yra neribotos ir tapo startu ateičiai. Festivalio globėjas Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas pažadėjo, kad miestas rūpinsis festivalio tęstinumu. Šis pažadas tęsimas.

Vieno aktoriaus teatras

Rasa Vasinauskaitė
Olga Belinskaja spektalyje „Fro“
Kauno kamerinis teatras ryžosi nemenkam išbandymui. Šio teatro įkūrėjų ir vizitinės kortelės - Stanislovo ir Aleksandro Rubinovų - pastangomis gegužės 7-10 d. įvyko pirmas tarptautinis monospektaklių festivalis „MonoBaltija“. Išbandymu jis tapo organizatoriams, regis, tokiu ypač nepalankiu metu sumaniusiems naują konkursinį festivalį, kurio spektaklius vertino tarptautinė komisija ir kurio dalyviai ir svečiai visas keturias dienas viešėjo Kaune.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai