Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
LNSO

Ką pagroja Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras?

Gedmintė Samsonaitė
Rūta Lipinaitytė ir Aleksandar Markovič. D.Matvejevo nuotr.
Šis klausimas iškilo besiklausant šeštadienį, balandžio 28 d., Nacionalinėje filharmonijoje vykusio koncerto, kuris labai nustebino. Orkestras grojo nepalyginti geriau nei paprastai, ką buvo tiesiog būtina išgirsti. Nacionalinis simfoninis orkestras tą vakarą pasirodė drauge su smuikininke Rūta Lipinaityte bei dirigentu Aleksandaru Markovičiumi.

Dvigubas solo

Živilė Ramoškaitė
Dalia Kuznecovaitė Nuotrauka iš Filharmonijos archyvo
Praėjusį šeštadienį filharmonijoje vykęs simfoninės muzikos koncertas sutraukė ypač daug publikos. Vieniems magėjo pasiklausyti jaunosios smuikininkės Dalios Kuznecovaitės, kitus intrigavo prancūzų dirigento Olivier Grangeano parengtas Igorio Stravinskio „Šventasis pavasaris“, neskambėjęs mūsų filharmonijoje jau daug metų. Su šiuo dirigentu Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras yra ne tik sėkmingai koncertavęs, bet ir užmezgęs gilesnius ryšius, paremtus pagarba, pasitikėjimu ir paklusimu maestro autoritetui. Tai nutinka toli gražu ne su visais gastrolieriais. Gandas apie filharmonijoje vykstančias produktyvias ir turiningas repeticijas netruko pasklisti mieste.

Jauna smuikininkė interpretuoja Prokofjevą

Živilė Ramoškaitė
Dalia Kuznecovaitė, Robertas Šervenikas ir Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras. M. Raškovskio nuotr
Tiems, kurie neleidžia sau arba neišgali dažniau lankytis Nacionalinėje filharmonijoje, o to labai norėtų, patarčiau atkreipti dėmesį į Lietuvos radijo "Klasikos" programą, kuri transliuoja daug kokybiškai atliekamos muzikos.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai