Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Minsevičius

Girtas teatru spektaklis

Aurimas Minsevičius
Scena iš spektaklio „Gerbiami piliečiai!“ M.Siruso nuotr.
„Keistuolių teatras“ pakvietė visuomenę „pasigydyti“ savo sopulius menu – išklausyti ir pamatyti agitacinę injekciją „Gerbiami piliečiai!“ pagal Michailo Zoščenkos tekstus. Drįsčiau teigti, kad visuomenės ydų gydymo teatru seansas pavyko ir buvo daugiau ar mažiau paveikus. Tačiau apie viską – iš eilės.

Žaidžiame istoriją?

Aurimas Minsevičius
Scena iš spektaklio „Širdis Vilniuje”. D.Matvejevo nuotr.
Naujai parašyta pjesė apie Lietuvai ne itin draugiškas istorines asmenybes – Józefą Piłsudskį ir Feliksą Dzeržinskį – bei pati idėja juos suvesti diskusijai viename spektaklyje nuteikia ironiškam, sarkastiškam požiūriui, gal netgi parodijos tikimybei.

Skęstantis Vestonų šeimos laivas

Aurimas Minsevičius
Arvydas Dapšys (Bilas), Eglė Gabrėnaitė (Violeta) ir Inga Burneikaitė (Barbara). M. Nedzinsko nuotr.
„Dingo poetas Beverlis Vestonas“, - tokia antrašte neįprastos formos programėlėje (8 puslapių laikraštis, turintis visus jam būdingus bruožus: pavadinimą, tiražą, intrigą pirmame puslapyje bei skelbimus paskutiniame) Tracy Lettso juodąja komedija „Vestonai“ naująjį sezoną pradeda Vilniaus valstybinis mažasis teatras. Jaunas ir, kaip skelbta, talentingas režisierius Vilius Malinauskas kviečia žiūrovus į Vestonų šeimos laivą, skęstantį neapykantos, viskio, raminamųjų vaistų ir marihuanos jūroje.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai