Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Teatro diena

Įteikti „Auksiniai scenos kryžiai“

7 MD
Auksinis scenos kryžius
Kovo 27-ąją – Tarptautinę teatro dieną – už 2011-aisiais Lietuvos teatrų scenose nuveiktus darbus premijomis ir atminimo ženklais apdovanoti geriausi šalies teatro menininkai.

Nuolatinės tremties zona

Daiva Šabasevičienė
Airida Gintautaitė ir Povilas Budrys spektaklyje „Miranda“. Dmitrijaus Matvejevo nuotrauka
Kasdienybės skuboje vėl priartėjome prie Pasaulinės (arba Tarptautinės) teatro dienos, kurią 1961-aisiais Suomijos teatro instituto prezidentas Arvi Kivimaa pasiūlė minėti kasmet. Vardan to teatro daugelis verčiasi per galvą: vieni tai daro iš idėjos, kiti – ieškodami naudos, nes teatras – ne tik meno šventovė, bet ir vieta, kurioje lengviausiai įsikuria nieko bendro su teatru neturintys apsišaukėliai.

Paskelbti 2011 metų „Auksinių scenos kryžių“ nominantai

7 MD
7MD archyvo nuotrauka
Tarptautinę teatro dieną – kovo 27-ąją, už 2011-aisiais Lietuvos teatrų scenose nuveiktus darbus premijomis ir atminimo ženklais apdovanosime geriausius šalies teatro menininkus. Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijos, „Auksiniai scenos kryžiai“ ir Boriso Dauguviečio auskaras šiemet tradiciškai bus teikiami Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje.

Kam atiteks „Auksiniai scenos kryžiai“?

7 MD
Tarptautinę teatro dieną – kovo 27-ąją, už 2010-aisiais Lietuvos teatrų scenose nuveiktus darbus premijomis ir atminimo ženklais apdovanosime geriausius šalies teatro menininkus. Profesionalaus teatro meno kūrėjų darbų premijos, „Auksiniai scenos kryžiai“, Boriso Dauguviečio auskaras šiemet bus teikiami Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenoje.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai