Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
Čepauskaitė

Daivos Čepauskaitės „Diena ir naktis“ Vilniuje

7 MD
Kauno kamerinio teatro spektaklis „Diena ir naktis”
Kovo 15 ir 20 d. 19 val. Vilniuje, „Menų spaustuvėje“, bus rodomas Kauno kamerinio teatro spektaklis „Diena ir naktis“ pagal Daivos Čepauskaitės pjesę „Duobė“.

2011 metų Tolerancijos žmogus – dramaturgė Daiva Čepauskaitė

7 MD
Daiva Čepauskaitė. Romualdo Rakausko nuotr.
Vasario 4 d. Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Didžiojoje auloje „Sugiharos fondas – Diplomatai už gyvybę“ paskelbė 2011 metų Tolerancijos žmogų. Ši kasmetinė nominacija skiriama asmeniui, savo veiksmais, viešu pavyzdžiu ar atviru žodžiu stojusiam prieš ksenofobijos bei antisemitizmo, kitaminčių, kitatikių bei kitataučių persekiojimą, pasisakiusiam prieš smurto, prievartos ir radikalizmo apraiškas visuomeniniame Lietuvos gyvenime.

Spektaklis, žymintis modernios Lietuvos tapsmą

Birutė Ušinskaitė
Simona Bladženauskaitė ir Vytautas Gasiliūnas spektaklyje „Diena ir naktis“. G.Česonio nuotr.
Vieną lietingą gruodžio vakarą turėjau galimybę pamatyti Kauno kamerinio teatro spektaklį „Diena ir naktis“. Ir nors nepaprastai myliu Vilnių, pasitvirtino, kad ne viskas, kas puiku, būtinai sukuriama sostinėje.

Po-tekstės: poetės portretas

Laima Kreivytė
Agnė Žagrakalytė
Rubrika „Tarp disciplinų“ skirta tarpdisciplininio meno projektams ir kritikai. Kita jos paskirtis – tarpinio būvio, paties tarpo analizė šokant iš vienos disciplinos į kitą. Tekstas, parašytas „Poezijos pavasario“ almanachui, kurį netrukus išleis „Vagos“ leidykla, yra bandymas pažvelgti į šiuolaikinę lietuvių moterų poeziją per lyčių studijų ir vizualiosios kultūros prizmę.



« Atgal

Kiti raktiniai žodžiai