Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Kauniečiai gros anglams


Kauno styginių kvartetas grieš šiulaikinės muzikos festivalyje Kenterberyje


7 MD

Share |
Kauno styginių kvartetas
Kauno styginių kvartetas (Karolina Beinarytė, Dalia Terminaitė, Eglė Karžinauskaitė ir Saulius Bartulis) išskrenda į Jungtinę Karalystę, Kenterberį, kur gegužės 20–29 d. vyks tradicinis šiuolaikinės muzikos festivalis „New Sounds“.

Šių metų šiuolaikinės muzikos festivalio Kenterberyje tema – BALTIC+. Pagrindiniu festivalio svečiu kviečiamas pasaulyje bene žinomiausias Baltijos regiono kompozitorius Arvo Pärtas. Tačiau pasak festivalio meno vadovo Paulo Maxo Edlino, šis vardas yra tik ledkalnio viršukalnė: „Baltijos kompozitoriai muzikos pasauliui daro didelę įtaką, tačiau Jungtinėje Karalystėje mes retai turime progą išgirsti šią muziką gyvai ir kontekste. Šių metų festivalis kaip tik atkreipia į tai dėmesį ir pristato šią išskirtinę naują kūrybą, kurią koncertuose atliks britų ir Baltijos šalių atlikėjai.“

 

Festivalio programą atliks žinomi Jungtinės Karalystės bei kitų šalių atlikėjai, tokie kaip „London Sinfonietta“, „Amadrums“, Kembridžo karališkojo koledžo choras, Amsterdamo violončelių oktetas ir kt. Siekdamas atskleisti išsamesnį lietuvių muzikos vaizdą ir pristatyti lietuvių atlikėjus, kurie intensyviai dirba šiuolaikinės muzikos srityje jau daugelį metų, festivalis kviečia Kauno styginių kvartetą, kuris per savo 30-ies metų kūrybinę karjerą yra pristatęs daugiau nei 300 kūrinių.

 

Kauniečių koncerte Šv. Petro metodistų bažnyčioje gegužės 23 d. skambės Justės Janulytės „Arija“, Zitos Bružaitės „Mozaika“ ir Vidmanto Bartulio „Keturios paguodos liūdnai violončelei ir daina be žodžių“ bei styginių kvartetas Nr. 2 „Psalmės“. Koncerto pradžioje kvartetas grieš gana retai atliekamą Antono Brucknerio Styginių kvartetą c– moll. Festivalyje Kauno styginių kvartetas bus vienintelis muzikos kolektyvas iš Lietuvos.

 

Jubiliejinį 30-ąjį kūrybinį sezoną koncertuojantis Kauno kvartetas yra sugrojęs per 1900 koncertų Lietuvoje ir daugelyje užsienio šalių (Suomijoje, Norvegijoje, Lenkijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Šveicarijoje, Čekijoje, Argentinoje, Čilėje, Danijoje ir kt.). Platus skirtingų epochų ir stilių muzikos repertuaras (repertuarą sudaro per 300 kūrinių, sukurtų daugiau kaip šimto įvairių šalių kompozitorių) leidžia kvartetui aktyviai propaguoti klasikinę, šiuolaikinę lietuvių bei užsienio autorių muziką. Kolektyvas yra išleidęs 11 CD, įrašęs daug radijo ir TV fondinių įrašų.

 

2008 m. Kauno kvartetui buvo įteiktas metų apdovanojimas „Tikra muzika“ už šiuolaikinės muzikos populiarinimą, o 2009 m. už lietuvių kompozitorių kūrybos propagavimą Lietuvoje ir užsienyje Kauno kvartetas paskelbtas „Įsimintiniausiu Kauno kūrybiniu kolektyvu“.

 

Kauno styginių kvarteto inf.


„7 meno dienos“ Nr.20 (942), 2011-05-20

Versija spausdinimui

Komentarai

dlKbQSOt, 2017-03-22 10:36

: autre réponse qui va dans les sens des 3 précédentes, sur cet excellent site ,Il n’est pas le seul économiste de renom à penser que la crise est avant tout la crise des inégalités. D’ailleurs il semble que les pays les moins corrompus, les plus dÃr©acmotiques,  qui sont souvent les moins inégalitaires (y aurait-il un lien de causes à effet ? Je le pense) s’en sortent plutôt mieux que les autres.Je pense qu’outre cette source, les causes écologiques ne sont pas non plus à négliger.

KnhWKZOQ, 2012-03-15 19:53

ingridaBirželis 3, 2011 15:34</a>Pasak Kaunietės2 , tai profsąjungos stabdė reformą. Bet gal tsmata galėtų pasiskaityti kai kuriuos dokumentus, pavyzdžiui, kad ir naujajį švietimo įstatymą, kuriame juodu ant balto parašyta, jog iki 2015 metų yra numatytas toks mokyklos tipas, kaip vidurinė. Be to, tsmata kalba tik apie gimnazijas, tačiau jeigu esate mąstanti plačiau, tai turėtumėte kalbėti apie visas Kauno miesto mokyklas. Su problemomis susiduria ir pagrindinės ir pradinės mokyklos. Straipsnio tikslas ne vėl iškelti kokį nors mokyklos tipą ant pjedestalo, bet parodyti, kokia betvarkė Kauno mieste, ir kaip nuo to kenčia visi. Be to, puikiai žinom, kaip kūrėsi gimnazijos, kaip kūrėsi katalikiškos. Štai todėl pertvarka ir truko 12 metų, ir truks ji dar ilgiau. Dėl neskaidrumo, abejingumo, trumparegiškumo turime tokį rezultatą, kokį turime. Ir dar mielos kauniete ir kauniete 2 , atsakykite man į klausimą, o ką Jūs padarėte, kuo Jūs prisidėjote, kaip pilietė, kaip mama, kaip mokytoja, kad Kaune tinklo pertvarka vyktų skalndžiai ir pagal įstatymus. Dejuoti ir kalbėti, kaip mums atsibodo visas šis balaganas,gebame visi, tačiau toks Jūsų verkšlenimas neduoda jokių vaisingų rezultatų.Ačiū, kad užmezgėt intrigą, bet laukiu Jūsų konkrečių pasiūlymų.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti