Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Koncertas mamai


Kronika


7MD informacija

Share |
LNOBT solistas Vytautas Kurnickas
Iš daugybės koncertų ir renginių, skirtų Motinos dienai, norėčiau išskirti šiltą ir subtilų koncertą, įvykusį Taikomosios dailės muziejaus salėje gegužės 3 d. popietę.

Koncerto iniciatorius ir svarbiausias dalyvis Vytautas Kurnickas - Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, per 25 savo kūrybinės veiklos metus Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus teatrų scenose sukūręs įsimintinus Germano („Pikų dama“), Rikardo („Kaukių balius“), Kalafo („Turandot“), Radameso („Aida“), Kavaradosio („Toska“) ir kitus vaidmenis, neapsiribojantis vien dainavimu operos scenoje, sukūręs per 150 dainų, inicijavęs ir surengęs daugelį poetų ir kompozitorių autorinių vakarų. Šiuo metu V. Kurnickas rengia spaudai jau šeštąjį dainų rinkinį „Atsiliepk į mano dainą“, baigiama opera vaikams „Miško pasaka“.

 

Pirmoje koncerto dalyje girdėjome klasikų ir romantikų dainas. Ypač įtaigiai ir meistriškai suskambėjo V. Kurnicko ir smuikininkės G. Vitkauskienės bei pianistės R. Milašiūtės-Drungilienės atlikta J.S. Bacho ir Ch. Gounod „Ave Marija“, o Gražina Skinderytė-Kurnickienė nuoširdžiai padainavo F. Schuberto „Ave, Marija“ ir W.A. Mozarto „Lopšinę“. Norėčiau pasveikinti solistę patobulinus vokalo meistriškumą, įgavus daugiau sceninio laisvumo ir balso spalvingumo. Koncerto pirmoje dalyje solistams talkinęs valtornininkas Z. Augaitis gražiai papuošė dainas savo instrumento tembro grožiu ir puikiu ansambliu.

Antroje koncerto dalyje V. Kurnickas ir G. Skinderytė-Kurnickienė padainavo pluoštą V. Kurnicko dainų. Įspūdingiausiai nuskambėjo dainos „Tu vėl šauki“, „Protėvių takas“, „Daina motinai“, „Neprašysiu tavęs paslapties“, „Keliai, keleliai“. Daug komplimentų nusipelno pianistė R. Milašiūtė-Drungilienė, jautriai akompanavusi ir pagrojusi solo, ir koncerto vedėja J. Pranaitytė, savo šiltu ir malonaus tembro balsu žavėjusi klausytojus.

 

Vidutis Bakas

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.18 (847), 2009-05-08

Versija spausdinimui

Komentarai

bZyijcSfqbuquKq, 2012-08-13 23:23

Na, Tadai, kaip tik manau, kad nepretenzingas visai tas moto. Aš bent jau supatnru jį taip: mes su Kristina esame labai puikios ir tik todėl susitikome. Jei to puikumo ji arba aš būtų stokojusi, gyvenime būtume prasilenkusios:) Ske5l, Kris, taip ir toliau. Aš tikiu tavim ir tavo nedvasingu (kodinis pavadinimas Nebudistams ) blog'u.

WkBvokTaIjvhAuGCWY, 2011-12-01 11:37

I can't bleieve I've been going for years without knowing that.

Asta, 2009-06-07 15:53

O mums su vyru sis koncertas labai patiko. Lankomes ivairiuose filharmonijos ir operos teatro renginiuose. Manau Vytauto Kurnicko profesionalumu butu kvaila abejoti. O Skinderytes-Kurnickienes dainavimas zavejo nuosirdumu ir muzikalumu. Ne visad tenka isgirsti net be galo zymius atlikejus, kurie dainuotu sirdimi.
To>T., o Jums kartais neatrodo, kad neturite atsakomybes uz savo zodzius del saviveiklininku. Nes kiek zinau Lietuvos muzikos akademijos magistro laipsnis nesuteikiamas saviveiklininkams... Ir abu solistai, yra sios mokymo istaigos absolventai

T., 2009-05-17 18:57

Nieko baisaus, visais laikais būdavo tokių saviveiklininkų, kurie pateikdavo save kaip profesionalus, deja... ir būdavo tokių "rūmų poetų", kurie juos "apdainuodavo"...

G.Sk-Kurn&KVK, 2009-05-16 22:33

Ir nenusibosta va sitiek pyskcio savyje tureti :-) :-D Gi atsimertkit pagaliau pikdziugos jus, nes jusu pyktis, niekuo nepagristas gi jus pacius tuoj paskandins :-) :-D Bent pasirasytumet zmoniskai jei jau komentuojat ;-)

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti