Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
MUZIKA

Europos operos diena


Anonsas


7MD informacija

Share |
LNOBT nuotrauka
Gegužės 9-10 d. Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras kartu su Europos operos teatrais švęs Europos operos dieną. Šventei, kuri tradiciškai truks dvi dienas, teatre numatomi įvairūs renginiai visiems mūsų teatro lankytojams ir operos mėgėjams.


Gegužės 9-ąją, šeštadienį, vyks teatralizuotos ekskursijos po teatro užkulisius (10, 12 ir 14 val.), kasmet sulaukiančios nemažėjančio lankytojų susidomėjimo. Taip pat vėl kviesime prie kavos puodelio pabendrauti su mylimais solistais S. Stonyte, E. Seiliumi, I. Linaburgyte, A. Malikėnu (susitikimai vyks Marmurinėje teatro fojė 12-16 val.).

 

Jau trečius metus švęsdamas Europos operos dieną, teatras kviečia į šventę ir mažuosius savo lankytojus, jiems skirdamas Mažųjų dieną - gegužės 10-ąją, sekmadienį, ir specialų renginį. Tądien taip pat vyks teatralizuotos ekskursijos (10 ir 14 val.), skirtos specialiai mažiesiems. O nuo 12 val. visų apsilankiusių laukia ypatinga programa Kamerinėje salėje. Šventinį renginį pradės vaikų operos studijos „Mes žaidžiame operą“ auklėtiniai, vadovaujami A. Celiešiaus ir I. Šinkūnienės, vėliau bus parodytas improvizuotas koncertinis operos „Buratinas“ ištraukų atlikimas, kuriame dalyvaus operos solistai K. Alčauskis, V. Bagdonas, R. Šilinskaitė, R. Urbietis, L. Jonutytė, A. Malikėnas, E. Klivickaitė ir dirigentas M. Staškus. Po jo publikai bus pristatyta „Buratino“ kompaktinė plokštelė, o patys operos herojai Raudonojoje fojė apdovanos vaikų piešinių konkurso „Aš žaidžiu operą“ laimėtojus.

 

Abi dienas teatro svečius ir žiūrovus aptarnaus spektaklių veikėjų kostiumais pasipuošęs personalas ir savanoriai. Atvykusieji į šventę galės apžiūrėti Europos operos teatrų žemėlapį, specialiai šiai progai organizuoto vaikų piešinių konkurso „Aš žaidžiu operą“ darbus, ypatingą operai skirtą parodą Raudonojoje fojė, žurnalo „Bravissimo“ stendą ir stebėti vaizdo įrašą, kuriame Europos operos teatrų atstovai pasakoja, kokius renginius operos gimtadieniui yra parengę jų teatrai. Šventinę Europos operos dienos dvasią primins ir prekybos centro „Europa“ trečiame aukšte iki gegužės 11 d. veiksianti žurnalo „Bravissimo“ plakatų paroda.

 

LNOBT inf.

 

„7 meno dienos“ Nr.18 (847), 2009-05-08

Versija spausdinimui

Komentarai

LvCUpgFP, 2011-05-01 22:34

That's really thinking out of the box. Tahnks!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti