Koncertas mamai

7MD informacija
Iš daugybės koncertų ir renginių, skirtų Motinos dienai, norėčiau išskirti šiltą ir subtilų koncertą, įvykusį Taikomosios dailės muziejaus salėje gegužės 3 d. popietę.

Koncerto iniciatorius ir svarbiausias dalyvis Vytautas Kurnickas - Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistas, per 25 savo kūrybinės veiklos metus Kauno, Klaipėdos ir Vilniaus teatrų scenose sukūręs įsimintinus Germano („Pikų dama“), Rikardo („Kaukių balius“), Kalafo („Turandot“), Radameso („Aida“), Kavaradosio („Toska“) ir kitus vaidmenis, neapsiribojantis vien dainavimu operos scenoje, sukūręs per 150 dainų, inicijavęs ir surengęs daugelį poetų ir kompozitorių autorinių vakarų. Šiuo metu V. Kurnickas rengia spaudai jau šeštąjį dainų rinkinį „Atsiliepk į mano dainą“, baigiama opera vaikams „Miško pasaka“.

 

Pirmoje koncerto dalyje girdėjome klasikų ir romantikų dainas. Ypač įtaigiai ir meistriškai suskambėjo V. Kurnicko ir smuikininkės G. Vitkauskienės bei pianistės R. Milašiūtės-Drungilienės atlikta J.S. Bacho ir Ch. Gounod „Ave Marija“, o Gražina Skinderytė-Kurnickienė nuoširdžiai padainavo F. Schuberto „Ave, Marija“ ir W.A. Mozarto „Lopšinę“. Norėčiau pasveikinti solistę patobulinus vokalo meistriškumą, įgavus daugiau sceninio laisvumo ir balso spalvingumo. Koncerto pirmoje dalyje solistams talkinęs valtornininkas Z. Augaitis gražiai papuošė dainas savo instrumento tembro grožiu ir puikiu ansambliu.

Antroje koncerto dalyje V. Kurnickas ir G. Skinderytė-Kurnickienė padainavo pluoštą V. Kurnicko dainų. Įspūdingiausiai nuskambėjo dainos „Tu vėl šauki“, „Protėvių takas“, „Daina motinai“, „Neprašysiu tavęs paslapties“, „Keliai, keleliai“. Daug komplimentų nusipelno pianistė R. Milašiūtė-Drungilienė, jautriai akompanavusi ir pagrojusi solo, ir koncerto vedėja J. Pranaitytė, savo šiltu ir malonaus tembro balsu žavėjusi klausytojus.

 

Vidutis Bakas

 

*  *  *

© "7 meno dienos". Visos teisės saugomos.