Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Mediateka vėl kviečia lankytojus


Kronika


7MD informacija

Share |
Prasidėjo ketvirtasis Vilniaus mediatekos sezonas. Jį mediateka pasitiko pagausėjusia filmų kolekcija.

Kelis šimtus filmų dovanojo Vilniaus Goethe’s institutas. Tarp jų – dokumentiniai filmai apie garsius vokiečių kompozitorius, rašytojus, mąstytojus bei įvairių žanrų šiuolaikiniai ir klasikiniai vaidybiniai filmai (tarp jų – Roberto Siodmako, Rainerio Wernerio Fassbinderio, Wimo Wenderso kūriniai). Dėmesio turėtų sulaukti nacių propagandiniais filmais kadaise išgarsėjusios režisierės Leni Riefenstahl kūryba.


Papildytas ir „Meno avilio“ filmų fondas. Įsigyta lietuviškų ir užsienio režisierių filmų. Mediatekoje saugoma ir vertinga kino kritiko Sauliaus Macaičio sukaupta filmų, knygų, periodikos kolekcija. Taip pat lankytojams prieinama ir Jono Meko dovanota periodikos bei knygų kolekcija.


Vienintelėje specializuotoje tokio pobūdžio Vilniaus mediatekoje yra penkios filmų peržiūros vietos, taip pat keli skaitymo bei darbo stalai, čia taip pat galima skaityti leidinius apie kiną ir medijų meną. Šiokiadienių vakarais patalpose vyksta ir videomeno bei fotografijos kursai, čia renkasi ir Kino klubas. Šią savaitę (spalio 21–24 d.) mediateka tapo ir tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis“ informacijos biuru.


Mediateka kviečia visus, norinčius įdomiai praleisti popietes ir vakarus, į Vilniaus mokytojų namų antrąjį aukštą (Vilniaus g. 39, 313–314 kab.). Darbo valandos: trečiadienį ir ketvirtadienį nuo 14 iki 19 val., penktadienį nuo 14 iki 18 val.


Mediatekos katalogus galite rasti internetiniame puslapyje www.menoavilys.org.


Mediatekos inf.

 

*  *  *

 

„7 meno dienos“ Nr.38 (867), 2009-10-23

Versija spausdinimui

Komentarai

IassBhvJnGo, 2012-03-15 19:23

Rugsėjis 30 d, 2009Esmė, kad visi šie produktai (ir dar šimtai kitų) nėra pripažinti eniksmingaks sveikatai, kad būtų uždrausti. Tad kol lauksime, kad E621 būtų pripažintas kaip nuodas, valgysime tiek jį, tiek mononatrio glutamatą ar bet kokiu kitu būdu užrašytą pagardą. Ir ne tik silkė ar kita žuvis čia pakliūva, bet ir didžioji dalis visų pusfabrikačių, konservų Kai kurie jų sudėtyje tėra paženklinti kaip prieskoniai . Man kyla klausimas, nejau visas maistas yra beskonis ir bekvapis, kad šiuos pojūčius reiktų sustiprinti?Liekanti išeitis pirkti šviežią produkciją taip bent iš dalies liksi apsaugotas nuo didžiųjų blogybių, bet tikrai ne nuo visų. O restoranuose nuo jų iš viso nepabėgsi.

jona., 2009-10-23 23:32

Man atrodo, kad prieš keletą metų Lietuvoje apie vokiečių režisierę Leni Riefenstahl buvo rodomas dviejų serijų biografinis filmas... stebėtinai gerai sukurtas... prisimenu, kad daugeliui labai patiko...

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti