Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Vilniaus dokumentinių filmų festivalio (VDFF) prizininkai


Kronika


7MD informacija

Share |
Nuotrauka: „Alioša“
„Skalvijos“ kino centre spalio 17 d. įvyko Vilniaus dokumentinių filmų festivalio uždarymas, jo metu paskelbti VDFF konkursinės programos laureatai.

Festivalio žiuri – čekų kino režisierius Miroslavas Janekas (žiuri pirmininkas), kino režisierius iš Rusijos Sergejus Dvorcevojus ir vizualinių menų tyrinėtoja, Europos humanitarinio universiteto lektorė Alla Pigalskaja, Baltarusija) iš dvylikos filmų išrinko tris geriausius. Konkurse dalyvavo dokumentinių filmų kūrėjai iš trijų Baltijos šalių – Estijos, Latvijos ir Lietuvos.


Pirmoji vieta atiteko estų režisieriui Meeliui Muhu už filmą „Alioša“, kurį žiuri įvertino už išsamiai, įtikinamai atskleistus dramatiškus įvykius ir žiūrovui paliktą galimybę pačiam interpretuoti istoriją. Antrąjį prizą pelnė dokumentinio kino kūrėja Aliona Polunina. Apie šių dienų Rusijos opoziciją pasakojantis jos filmas „(Ne) Revoliucija“ (Estija) įvertintas už gebėjimą atskleisti žmogaus politinę ir socialinę kovą asmeninių santykių fone. Trečios vietos prizininku tapo lietuvių režisierius Audrius Stonys. Jo filmą „Keturi žingsniai“ žiuri išskyrė dėl gebėjimo įžvelgti socialines permainas evoliucionuojant tradiciniams papročiams. Konkurso prizinį fondą įsteigė Kazickų šeimos fondas.


VDFF rengėjų inf.

 

*  *  *

„7 meno dienos“ Nr.38 (867), 2009-10-23

Versija spausdinimui

Komentarai

aptttrSKvXoUbXKQq, 2011-06-24 03:39

Oh yeah, fabuolus stuff there you!

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti