Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Sugrįžimas į 2008-uosius


Anonsas


7MD informacija

Share |
Pažvelgus į 2008-uosius paaiškėja, kad lietuviško kino per metus sukurta ne taip ir mažai. Į ekranus išnyra ne tik įvairių fondų remiami, bet ir vienas kitas privačiomis lėšomis sukurtas filmas.

Į kino teatrų repertuarus įtraukti režisierių Kristinos Buožytės „Kolekcionierė" ir Giedrės Beinoriūtės „Balkonas", sulaukę žiūrovų antplūdžio. Tačiau tik vienas kitas naujas filmas po premjeros ilgiau užsibūna ekranuose. Todėl „Skalvijos" kino centras nusprendė vasario 6-12 d. programa „Lietuvių kino metai: 2008" priminti žiūrovams, kas buvo sukurta.

Bus parodyti trys vaidybiniai ir šeši dokumentiniai filmai. Tai - vaidybinės juostos „Kolekcionierė", „Perpetuum mobile" (rež. Valdas Navasaitis), „Balkonas". Šešių dokumentinių filmų programoje - įvairūs šių dienų Lietuvos atspindžiai. Dianos ir Kornelijaus Matuzevičių „Pensijų diena" dėmesį sutelkia į laukiančias pagyvenusias moteris. Apie susitaikymą su kitokiu gyvenimu kalba režisierės Dovilės Gasiūnaitės filmo „Šiaurės pavasaris" herojus, buvęs fortepijono mokytojas, dabar - tolimųjų reisų vairuotojas Gintaras. Nesenus „kolchozų" laikus filme „Pieno kelias - Paukščių takas" prisimena Julijos ir Rimanto Gruodžių herojai. Lietuviškų vestuvių tradicijų transformacijos rodomos Audriaus Stonio filme „Keturi žingsniai". Janinos Lapinskaitės filmo „Šokanti ant stogų" herojė bando atsiplėšti nuo savo praeities ir džiaugtis dabartimi. Romas Lileikis filme „Dangaus šešėlis" pakalbina Čiurlionio šeimos palikuonis.


„Skalvijos" inf.

„7 meno dienos“ Nr.5 (834), 2009-02-06

Versija spausdinimui

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti