Įvykiai: Skaityti visus Rašyti
KINAS

Bélos Tarro meistriškumo kursai


Tarptautinis Kauno kino festivalis


7 MD

Share |
Režisierius Béla Tarras
Tarptautiniame Kauno kino festivalyje vėl lankysis vengrų kino režisierius Béla Tarras. Pasaulinio garso autorinio kino meistras ne tik pristatys šiemet vienu svarbiausių Berlyno kino festivalio prizų apdovanotą filmą „Turino arklys“, bet ir surengs meistriškumo kursus.

„Praėjusiais metais festivalyje pristatėme Bélos Tarro filmų retrospektyvą ir padėjome Lietuvos žiūrovams atrasti šio įstabaus režisieriaus kūrybą. Pernykštės viešnagės metu su režisieriumi užsimezgė nuoširdi draugystė. Ypač didelį įspūdį jam paliko Kaunas ir jo Rotušės aikštė, pasak B. Tarro, viena gražiausių jo matytų miestų aikščių Europoje, – sakė Tarptautinio Kauno kino festivalio direktorė Ilona Jurkonytė. – Režisierius išpildė pažadą grįžti su naujausiu savo filmu ir praktiškai išmėginti Kauno kinematografiškumą su kino kamera rankose.“

 

Bendradarbiaudamas su „MEDIA Desk Lietuva“, Kauno kino festivalis pristato specialius Bélos Tarro kino meistriškumo kursus, kuriuos vengrų režisierius ves spalio 4–5 d. Kaune. Galimybė dirbti su Europos kino legenda bus suteikta šešiems kino kūrėjams. Norintys kartu su B. Tarru ir kino kamera leistis į kino klajones po Kauną kviečiami kreiptis į festivalio organizatorius adresu info@kinofestivalis.lt iki rugsėjo 24 dienos.

 

Meistriškumo kursuose dalyvauti gali praktinės kino kūrimo patirties turintys režisieriai, scenaristai ar operatoriai, anksčiau sukūrę bent vieną trumpametražį filmą. Pirma meistriškumo kursų diena (spalio 4-oji) bus skirta filmavimui Kaune, o antra – nufilmuotos medžiagos montavimui.

 

Norintys dalyvauti Bélos Tarro meistriškumo dirbtuvėse kviečiami teikti paraiškas iki rugsėjo 24 d. el. paštu [email protected]. Paraiškoje turi būti: 1. Idėjos pristatymas. Ne daugiau nei 200 žodžių; 2. CV anglų kalba; 3. Motyvacijos laiškas. Kursų dalyviai privalo puikiai mokėti anglų kalbą.

 

TKKF svečių koordinatorius gali pasiūlyti nuolaidas festivalio partnerio viešbutyje, dalyviams, gyvenantiems ne Kaune, kelionės ir pragyvenimo išlaidos nebus apmokamos, dalyviai gaus festivalio akreditacijas.

 

TKKF inf.


 

 

„7 meno dienos“ Nr.33 (955), 2011-09-23

Versija spausdinimui

Komentarai

SUvqtIpag, 2012-02-15 19:59

A bit surprised it seems to smiple and yet useful.

Komentuoti

Vardas:
Komentaras:
Maksimalus leistinas simbolių skaičius - 2000.
Jūs parašėte: 0
Susiję numerio straipsniai




Kiti susiję straipsniai




Straipsnio raktažodžiai

Tapkite mūsų rėmėjais:

Festivaliai ir didžiosios šventės
Ieškoti